Saab får designpris

| -

Saab får designpris for Saab Aero X

Den iøjnespringende konceptbil Saab Aero X er blevet kronet med en designpris af det veletablerede britiske bilmagasin Autocar.

Aero X blev rost for det dynamiske designudtryk ved en ceremoni i London. Også designernes evne til at henvise til Saabs fortid indenfor flyvning blev prist, omfattende bilens rundt-om-hjørnet forrude, turbinehjulene og den cockpitagtige førerplads.

Autocars redaktør, Chas Hallett, sagde bl.a. ved prisoverrækkelsen: ”Aero X indeholder kendte Saab designdetaljer og viser, hvordan de kan smeltes sammen med moderne stilelementer, og åbenbart også anvendes i en dyr 400 hestes super-coupé.”

Og han tilføjede: ”At bilen også indeholder en vision om fremtidens instrumentering, med både originale og mulige detaljer, og samtidig demonstrerer, hvor meget bedre en bil kan blive uden sidestolper, gør det hele meget bedre.”

Aero X fik også en pris, da den havde premiere på Geneve Motor Show tidligere på året. Den fik da æren af at være ”Best of Show”, tildelt af det amerikanske Autoweek.

”Vi er meget stolte over titlen”, siger Bryan Nesbitt, chef for design hos General Motors Europe. ”Aero X er meget mere end bare en konceptbil. Den viser den designretning, som vi vil se præge Saab i fremtiden.”.

Aero X er også et eksempel på Saabs satsning på grønne brændstoffer. Aero X har en 400 hestes V6 BioPower motor, der kan køre på 100 procent bioethanol. På samme måde som med stilen, er motoriseringen en antydning af, hvad der ligger i kortene for Saab fremover.

Saab på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Saab 9-3 2,0 T SportCombi Hirsch
NYHED
75.000 kr.
Saab 9-3
2,0 T SportCombi Hirsch
Taastrup
255.000
2007
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Saab 9-3 1,8i Linear Sport Sedan
NYHED
49.800 kr.
Saab 9-3
1,8i Linear Sport Sedan
Horsens
215.000
2007/2008
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Saab 9-3 1,8 t Linear Sport Sedan
NYHED
29.990 kr.
Saab 9-3
1,8 t Linear Sport Sedan
Bagsværd
219.000
2003
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev