Saab får designpris for Saab Aero X

Den iøjnespringende konceptbil Saab Aero X er blevet kronet med en designpris af det veletablerede britiske bilmagasin Autocar.

Aero X blev rost for det dynamiske designudtryk ved en ceremoni i London. Også designernes evne til at henvise til Saabs fortid indenfor flyvning blev prist, omfattende bilens rundt-om-hjørnet forrude, turbinehjulene og den cockpitagtige førerplads.

Autocars redaktør, Chas Hallett, sagde bl.a. ved prisoverrækkelsen: ”Aero X indeholder kendte Saab designdetaljer og viser, hvordan de kan smeltes sammen med moderne stilelementer, og åbenbart også anvendes i en dyr 400 hestes super-coupé.”

Og han tilføjede: ”At bilen også indeholder en vision om fremtidens instrumentering, med både originale og mulige detaljer, og samtidig demonstrerer, hvor meget bedre en bil kan blive uden sidestolper, gør det hele meget bedre.”

Aero X fik også en pris, da den havde premiere på Geneve Motor Show tidligere på året. Den fik da æren af at være ”Best of Show”, tildelt af det amerikanske Autoweek.

”Vi er meget stolte over titlen”, siger Bryan Nesbitt, chef for design hos General Motors Europe. ”Aero X er meget mere end bare en konceptbil. Den viser den designretning, som vi vil se præge Saab i fremtiden.”.

Aero X er også et eksempel på Saabs satsning på grønne brændstoffer. Aero X har en 400 hestes V6 BioPower motor, der kan køre på 100 procent bioethanol. På samme måde som med stilen, er motoriseringen en antydning af, hvad der ligger i kortene for Saab fremover.