Sikkerhedsseminar hos Mercedes-Benz

Sikkerhed i forbindelse med transportere og varevogne har aldrig haft høj prioritet i folks bevidsthed. Det vil Mercedes-Benz nu ændre på bla. med afholdelse af et sikkerhedsseminar.

Den lidt chokerende oplysning, at fire ud af ti varevognschauffører ikke bruger sikkerhedssele, er kommet frem gennem en undersøgelse, som Danmarks TransportForskning har udført for Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Tilbudene om sikre sig bedst muligt i sin varevogn findes allerede – seler, airbags, og for nylig blev det elektroniske stabiliseringssystem ESP® for første gang præsenteret i en transporter. Men alligevel ser vi en tendens til, at man prioriterer anderledes, når man skal købe ny transporter, siger presseansvarlig for Mercedes-Benz transportere, Helle Færch. Det handler altså om en holdningsændring og om en øget bevidsthed om sikkerheden. Og selvom man let kan føle sig mere tryg i en stor bil – og slække lidt på sikkerheden, så er virkeligheden altså en anden, siger Helle Færch.

Faktisk viser tal fra Danmarks Statistik, at hvor det ’kun’ for hver femte dræbte i personbiler skyldes hovedskader, så gælder det for hver tredje i varevogne. Det er altså lige så farligt at køre i en varevogn som i en personbil, og vi skal i hvert fald være mindst lige så opmærksomme på sikkerheden og vores adfærd i trafikken.

Mercedes-Benz har i mere end 100 år været helt i front når det gælder teknologisk bilsikkerhed, men med dette seminar vil vi også godt være med til at skubbe til en holdningsændring, så folk rent faktisk vælger og bruger de effektive sikkerhedsforanstaltninger, som nye biler tilbyder.

Seminaret, som finder sted i Mercedes-Benz svenske hovedkvarter i Malmø, får deltagelse af direktøren for Rådet for Større Færdselssikkerhed, René la Cour Sell. Endvidere vil der være en præsentation og gennemgang af sikkerhedssystemerne ESP®, ASR, BAS og ABS.

Efter selve seminaret får deltagerne mulighed for på det nærliggende køretekniske anlæg - Bulltofta banen – selv at afprøve sikkerheden i den ny Mercedes-Benz Sprinter såvel med som uden ESP® ved kørsel på glatbane.

Seminaret er et meget vigtigt led i en del af en sikkerhedskampagne som Mercedes-Benz netop har igangsat. Bla. kunne man fornylig i en række landsdækkende aviser se et stort tillæg om sikkerheden i Mercedes-Benz transportere og dette for at understrege, at vi mener det alvorligt, siger Helle Færch.

NÆRMERE OPLYSNINGER HOS Helle Færch, Mercedes-Benz Danmark på telefon 33 78 54 34