Skoda vinder suverænt som økonomisk og familievenlig bil

I en ny analyse fra Bilpriser.dk bliver Škoda kåret som den suveræne vinder, når det kommer til økonomiske og familievenlige stationcars. Både Škoda Fabia Combi, Škoda Roomster og Škoda Octavia Combi træder i karakter og er biler, man ikke kan se bort fra, hvis man søger en økonomisk og familievenlig stationcar.

Škoda vinder overlegent i både mellemklassesegmentet med Škoda Fabia Combi 1.2 og i den store mellemklasse med en Octavia Combi 1.9 TDI. Analysen viser, at man med en Škoda Fabia Combi 1.2 til 138.000 kr. kan køre for bare 1,45 kr./km henover en 4-årig ejer periode med 20.000 kørte kilometer om året.

På listen over mellemklasse stationcars sætter Škoda Fabia Combi sig både på 1.- og 2. pladsen. Desuden kommer Škodas fleksible Roomster 1.4 Classic ind på 8. pladsen med en km. pris på kun 1,82 kr. /km. Roomster er kendt for at være en utrolig rummelig MPV, hvor fleksibilitet og praktik går op i en højere enhed. Udover et fantastisk udstyrsniveau er Roomster udstyret med de maksimale 5 EuroNcap stjerner. Roomster fås fra kun 165.000 kr.

I den store mellemklasse vinder Škoda også klart. Her går både 1.- og 2. pladsen til henholdsvis en Octavia Combi 1.9 TDI PDF, Ambiente med 2,16 kr./km og en Octavia Combi 1.6 Classic med 2,25 kr./km. De koster henholdsvis 240.000 kr. og 296.000 kr. Førstnævnte Octavia 1.9 TDI Ambiente fås lige nu i en ”Reward” variant med bl.a. sportssæder, læderrat, alufælge og regnsensor uden merpris.

Analysen understreger Škodas attraktive priser og høje gensalgsværdier. Det er ikke et overraskende resultat ifølge chefanalytiker Niels Grøfthauge fra Bilpriser.dk, der bl.a. nævner, at Škoda er en populær biltype blandt stabile bilejere, der er med til at sikre en høj gensalgsværdi. Det er faktisk sjældent, at Škoda handles til under Bilpriser.dk’s vurdering.

Škoda var i 2007 det 8. største bilmærke i Danmark og markedsfører modellerne Fabia, Octavia, Roomster og Superb. Fabia, Octavia og Roomster fås også som van på gule plader.