Ford Mustang

Sportsvogne giver bedre hverdag

| Andreas Hedegaard

Ford har lavet en undersøgelse, der viser, at en sportsvogn er meget bedre til at give dig en lykkerus end det at kysse eller se dit favorithold spille fodbold.

Er livet trist og gråt, så kan det være, du skal til at overveje, hvordan det kan blive bedre. Skal man tro Ford, så kunne en løsning være at købe en sportsvogn i form af en Ford Mustang, Focus ST eller Focus RS. Det er alle biler med over 300 hestekræfter. Undersøgelsen er foretaget af Ford Research and Innovation Center i Tyskland.

Her har man målt på korte øjeblikke af spænding og begejstring, eller på engelsk buzz moments, og sammenlignet antallet af buzz moments mellem en rutsjebane, shopping, et afsnit af tv-serien Game Of Thrones, en fodboldkamp, salsadans, en fin middag, et kys eller at køre i en sportsvogn. Og det viser sig, at rutsjebanen giver flest begejstringer per testperson, mens sportsvognen kørte ind på andenpladsen. Men det er svært at komme på arbejdet i en rutsjebane, forklarer Dr. Harry Witchel, fysiolog og tv-vært.

”En rutsjebane kan være god til hurtig spænding, men den er ikke særlig bevendt til at få dig på arbejdet hver dag. Denne undersøgelse viser, hvordan det at køre en hurtig bil kan gøre meget mere end bare at få dig fra A til B ­– turen kan være en værdifuld del af dit daglige velvære,” udtaler Dr. Harry Witchel.

Bilen skal forstå dine følelser
Deltagere fra undersøgelsen, der sad bag rattet i en Ford Focus RS eller Mustang, oplevede et gennemsnit på 2,1 buzz moments under pendlingen. Til sammenligning havde de tre buzz moments, mens de kørte i rutsjebane, 1,7 mens de var på shoppingtur, 1,5 gange mens de så en episode af Game Of Thrones eller en fodboldkamp, og slet ikke nogen mens de dansede salsa, spiste på en god restaurant eller måske lidt overraskende, havde et lidenskabeligt kys.

Hele ideen bag øvelsen er at blive bedre til at forstå folks følelser, når de kører bil. Ford vil selvfølgelig gerne være bedre til at engagere chauffører. Som led i det EU-finansierede projekt ADAS & ME undersøger Fords eksperter, hvordan systemer i bilen en dag kan være opmærksomme på vores følelser, såvel som stressniveauet, om vi bliver distraheret eller er trætte, og på baggrund af det give vejledning eller advarsler, eller endda overtage kontrollen over bilen i nødsituationer.

Ford Mustang på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Mustang 5,0 V8 GT Fastback
NYHED
669.900 kr.
Ford Mustang
5,0 V8 GT Fastback
Esbjerg Ø
20.000
2019
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Mustang 5,0 V8 GT Fastback
NYHED
679.800 kr.
Ford Mustang
5,0 V8 GT Fastback
Randers SV
10.000
2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Mustang 2,3 EcoBoost Fastback
439.900 kr.
Ford Mustang
2,3 EcoBoost Fastback
Esbjerg Ø
45.000
2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev