BMW Z8 er en ekstraordinær sportsvogn, og bliver kun mere speciel af at have været ejet af Apples grundlægger, Steve Jobs. Nu er bilen til salg til en forventet pris på 2,5 millioner kroner.

Steve Jobs var en legende allerede i sin samtid, og siden hans for tidlige død i 2011 er den legende bare vokset. Få mænd kan tilskrives at have haft så stor indflydelse på det moderne menneskes liv som Jobs, der både stod bag Macbook, iPad og iPhone.

Læs her om den fabriksnye McLaren F1

Oracel
Jobs var kendt for at gå op i design, teknik og æstetik, men var ikke specielt interesseret i biler. Han foretrak dog tyske biler, og historien går, at Larry Ellison, der var direktør for it-virksomheden Oracle, overtalte Jobs til at købe den smukke Z8’er.  Sportsvognen med 400 hk var det ypperste, BMW kunne præstere omkring årtusindeskiftet, og for øvrigt designet af danske Henrik Fisker.     

Steve Jobs bestilte sin Z8 i en stilren kombination mellem sølvgrå lakering og sort interiør, og fik den leveret 6. oktober 2000. Den var bil nummer 67 solgt i USA, og i alt byggede BMW kun 5.703 biler. Jobs ejede bilen frem til 2003, hvor den blev solgt til den person, der ejer bilen i dag. Han solgte dog bilen i september 2004, men savnede den så meget, at han købte den tilbage igen i april 2006. I alt har bilen kørt knap 25.000 kilometer, og er sat til salg gennem auktionshuset RM Sotheby's, som forventer, at bilen vil indbringe mellem 1.923.000 til 2.564.000 kroner.

Læs her om Arnolds elektriske Hummer H1

Motorola
Den grå Z8 står stadig ekstremt flot og meget originalt. Både den originale hardtop, dækken, to nøgler og servicehæfte medfølger. Der findes også flere dokumenter, der beviser, at Jobs ejede bilen med den originale indregistrering ’4NKE073’. Måske sjovest er det, at også den originale Motorola mobiltelefon følger med. Den var en del af ekstraudstyret hos BMW i 2000, men Jobs skulle efter sigende have hadet netop denne telefon. Om den var inspirationen til at lave iPhone, vides ikke, men både telefon og bil kan blive din, når RM Sotheby's holder auktion i New York den 6. december 2017.