Subaru Impreza - højt præmieret sikkerhed

Amerikanske IIHS (Insurance Institute of Highway Safety) har for første gang præmieret en bil i kompaktklassen (compact class vehicle) til "Top Safety Pick". Præmien gik til den seneste generation af Subaru Impreza. Desuden har modellen modtaget fem stjerner i såvel den amerikanske som den australske NCAP samt blevet præmieret med JNCAP Grandprix i den japanske NCAP.

For at komma i betragtning til "Top Safety Pick" gælder det om at klare alt i alle kategorier i IIHS og gennemgående modtaget karakteren "Good".

I Australian NCAP:s kollisionstest, som er identisk med Euro NCAP:s, fik Impreza fuldt hus - dvs. fem stjerner i kollisionstesten og fire stjerner for fodgænger-beskyttelsen.

Amerikanske NCAP (som udføres af NHTSA) bedømmer desuden bagsæde-passagersikkerheden og laver vælteprøve. Ud over de fem stjerner i kollisionstesten blev det også fuldt hus (dvs. fire stjerner) for bagsædebeskyttelse og "rollover rating".

JNCAP Grandprix uddeles til den model, i respektive klasse, som har vist de bedst resultater i løbet af året i den japanske NCAP. I perioden 07/08 var Impreza den model som fik højeste point af alle testede biler.