Cirka 30 biler stiller op, når den årlige Tannis-test løber af stabelen på toppen af Danmark. Kia er repræsenteret med Picanto og Cerato

I 1975 var det en Citroen CX, der løb med titlen. Ti år senere var det Opel, som med den storsælgende Kadett hentede prædikatet ”Årets Bil i Europa” hjem til Tyskland. For ti år siden gik hæderen til Fiat Punto – og om godt tre uger går europæiske journalister fra en lang række bilblade i gang med at finde ud af, hvilket køretøj som skal løbe med hæderen for 2005.

Selve testen foregår ved Tversted i Vendsyssel, som gennem en hel uge bliver midtpunkt for den samlede europæiske bilindustri. Car Of The Year kaldes også Tannis-testen, fordi en stor del af testkørslerne foregår på de enorme strandarealer ud til Tannis Bugt.

Blandt årets kandidater er Audi A6, Peugeot 407 og Citroen C4. Og så et par køretøjer fra Kia.

På den ene side den lille Picanto. Senest har den billige bil vundet en stortest i det engelske Autocar, hvor den var oppe mod hele ni andre køretøjer.Picanto er vurderet til at kunne nå en placering blandt de bedste fem biler.

På den anden side er Kia repræsenteret ved Cerato, som først finder vej ud til de danske forhandlere i oktober.Cerato er afløseren for Shuma – og er det koreanske bud i den såkaldte Golf-klasse, hvor konkurrencen er benhård.

Afgørelsen på Car Of The Year 2005 bliver først offentliggjort den 15. november, så vi må vente i spænding på journalisternes dom.