To Hyundai danmarkspremiererpå Copenhagen Motor Show

Når Bella Center åbner dørene for Copenhagen Motor Show, vises to helt nye Hyundai biler for første gang for et dansk publikum.

Hyundai Tucson og konceptbilen Hyundai E3 vil således kunne ses på standen sammen med 14 øvrige Hyundai modeller.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson er en kompakt SUV - lidt mindre end Hyundai Santa Fe - og kommer på markedet i Danmark i tredje kvartal. Den er opkaldt efter byen Tucson i Arizona i det sydvestlige USA. Hyundai Tucson har en maskulin og atletisk fremtræden, og der er lagt stor vægt på bilens anvendelighed og alsidighed, så den bakker en aktiv livsstil op. Den har et rummeligt, veldisponeret interiør med masser af komfort og god plads til både fører, passagerer og bagage. Som den første Hyundai model kan Tucson leveres med 6 airbags heraf 2 gardinairbags samt stabilitetssystemet ESP. Der bliver mulighed for at vælge mellem tre motorer. Henholdsvis 2,0 liters benzin og diesel med 4 cylindre samt en 2,7 liters V6. De firecylindrede Tucson modeller vil kunne fås både med tohjuls- og firehjulstræk.

Hyundai E3 er fremtidens familiebil

Som bilkøbere vil vi i fremtiden stille større og større krav til luksus, økonomi og brugervenlighed, forudser Hyundai Motor Co. Derfor arbejder Hyundai’s forskere og udviklere med helt nye biltyper, og blandt dem er Hyundai E3, som er yderst rummelig i forhold til sin størrelse og sætter en ny standard for komfort og anvendelighed i familiebilklassen.

Det udvendige design har en på én gang strømlinet og stærk profil, og integrationen af B-stolpen i dørrammen giver en flot effekt, idet man kan se store dele af interiøret.

Brugen af LED lys både for og bag har givet mulighed for væsentligt mindre lygter, som smelter helt sammen med designet. LED lysets mindre størrelse har også gjort lygterne bredere anvendelige - for eksempel er bakspejlene erstattet af kameraer, som er indbygget i blinklysene.

Af andre interessante nyheder kan nævnes den totale integration af kofangeren, som gør bilens design mere homogent. Specielle todelte dørhængsler gør det muligt at åbne dørene op til 90 grader, og en eldreven cykelholder er integreret i den bageste nummerpladeholder.

E3 konceptbilen har i øjeblikket en modificeret 1,8 liters benzinmotor, der yder 140 hestekræfter.

Med en akselafstand på 2.650 mm og en totallængde på 4.150 er E3 ikke baseret på nogen eksisterende Hyundai platform. Den traditionelle Macpherson affjedring foran og multilink-bagakslen repræsenterer dog ligheder med nuværende modeller. De 16 tommers ventilerede bremseskiver er fra Brembo, og E3 har 19 tommer letmetalfælge.