Toyota er blevet lagt ned af efterspørgslen på den nye Supra – alle eksemplarer er udsolgt, så du må vente helt til nytår, hvis du vil have fingrene i en.

Det skal ikke være nogen hemmelighed – her på redaktionen er vi nogle af dem, der glæder sig mægtig meget til at få fingrene i den nye Toyota Supra, men det lader til, at vi må væbne os med tålmodighed. Toyota GR Supra er nemlig udsolgt. Som følge af massiv interesse og en begrænset produktion melder Toyota udsolgt over hele Europa – heriblandt også i Danmark – og vil først være i stand til at levere den nye Supra igen efter nytår. 

Chefingeniør afslører vigtige detaljer om Toyota Supra

Ret beset var det heller ikke overraskende, for kun 900 biler bliver bygget på Magna Steyr-fabrikken i Graz i Østrig og leveret til det europæiske marked i år. Derfor åbnede Toyota i Danmark for reservationen af den nye Supra inden jul i fjor, længe inden bilens design, specifikationer og pris var blevet afsløret. Reservationen af den nye Supra foregik udelukkende online, hvor man skulle udfylde sine personlige informationer samt betale 15.000 kr. i depositum for at have chance for at være blandt de første ejere af den nye Supra i Danmark.

BMW-familien
Den nye Supra er i ganske tæt familie med BMW’s nye Z4, og motoren stammer også fra BMW. Den er på tre liter fordelt over seks cylindre på række med en enkelt turbolader med twin scroll-teknologi. Motoren yder 340 hestekræfter og har et drejningsmoment på 500 Nm, mens topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. I samspil med en ottetrins automatgearkasse, når Supra 100 km/t på 4,3 sekunder.

Toyota Yaris GRMN – festversionen til de fartglade

Den slags koster selvfølgelig, men priserne er faktisk ikke steget, siden Supra senest blev markedsført i Danmark i midten af 1990’erne. Her sad der et prisskilt i forruden på 999.995 kr. Den nye Supra, som i Danmark blot fås i én udstyrsudgave med navnet Premium, koster nemlig 1.009.990 kr. Dermed er der på over 20 år altså tale om en prisstigning på beskedne 10.000 kr. 

Toyota Camry er tilbage – med rigtig skarpe priser

Samtidig er udstyrsudgaven Premium fyldt med udstyr som brede 19-tommer smedede alufælge med Michelin Pilot Super Sport dæk, firestemplede bremser fra Brembo, fuld LED-lys for og bag, JBL Premium musikanlæg med 12 højttalere, head-up display, to separate 8,8 tommer skærme, integreret navigation med danske menuer og dansk tale, bakkamera, adaptiv fartpilot og intelligent parkeringsassistent.