Toyota IQ

Verdens mindste handicap-bus har mågevinger

| Andreas Hedegaard

Lige så kort som en Smart, styres med joystick og har plads til en rullestol – Concept-i Ride er fremtiden, som Toyota ser den.

Tokyo Motorshow er lige rundt om hjørnet, og derfor ser vi masser af outrerede koncepter fra de japanske bilproducenter. Et af koncepterne kommer fra Toyota og skulle være den ultimative ’brugervenlige mobilitet til byen’.

Concept-i Ride er kortere end Toyotas hidtil mindste model, IQ. Den er faktisk lige så kort som den originale Smart, hvilket vil sige 2,5 meter. Akselafstanden er 1.8 meter, men alligevel har Toyotas betænksomme designere skabt plads til en kørestol bag førersæderne. Takket være de to mågevinger, der giver en stor åbning, er det nemt at komme ind i den lille bil. Sæderne glider automatisk tættere på åbningen, så selv folk i kørestol nemt kan komme ind i bilen, og bilens størrelse gør, at de skulle kunne komme ind og ud - selv på en almindelig parkeringsplads.

Joystick og eldrift
Det er ikke kun ved ind- og udstigning, Toyotas ingeniører har tænkt på personer med handikaps. Den lille bil styres via et joystick, så du både accelererer og bremser med pinden, der er monteret i midten af kabinen. Ved parkering kan man bruge automatiserede teknologier, der hjælper med at parkere bilen uden input fra føreren.

Måske ikke overraskende er Concept-i Ride elektrisk. Toyota opgiver ikke, hverken effekt, topfart eller acceleration for den lille to-personers bil, kun at rækkevidden er mellem 100 og 150 kilometer.

Du skal nok ikke regne med at se Concept-i Ride til salg hos din lokale Toyota-forhandler lige foreløbigt, da den stadig kun er et koncept. 

Toyota IQ på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota IQ 2 1,0 VVT-I 69HK 3d
NYHED
26.600 kr.
Toyota IQ
2 1,0 VVT-I 69HK 3d
Aalborg SV
242.000
2011
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota IQ 1,0 VVT-I 69HK 3d
NYHED
49.900 kr.
Toyota IQ
1,0 VVT-I 69HK 3d
Rødovre
60.710
2011/2010
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota iQ 1,0 VVT-i Q1
23.700 kr.
Toyota IQ
1,0 VVT-i Q1
Vodskov
358.000
2009
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev