52.216 biler

Som dansk bilkøber har man kunne købe sig en Hyundai siden 1992, selvom Hyundai Motor Company blev etableret tilbage i 1967. Det var dog først 25 år senere, at Hyundai blev introduceret på det danske marked, men der skulle alligevel gå cirka 10 år, før den sydkoreanske bilproducent for alvor blev en faktor på det danske bilmarked. Succesen kom nemlig først i begyndelsen af 00’erne, og det var især Hyundai Getz, der kørte ind i danskernes hjerter, og i 2005 var den blandt de mest solgte bilmodeller i Danmark.

Blandt de andre populære Hyundai modeller i begyndelsen af 00’erne var også Hyundai Accent og Hyundai Atos, som sammen med Hyundai Getz var den trio, som for alvor banede vejen for Hyundai i Danmark. En succesen som I-serien efterfølgende har kørt videre på og udbygget.

Det var dog ikke kun i Danmark, at Hyundais succes voksede op igennem 00’erne, og i 2010 var Hyundai den ottende største bilproducent i verden, og bilerne blev solgt i hele 193 lande. Derfor er der også et forholdsvis stort udvalg af brugte Hyundai modeller på det danske brugtbilsmarked, hvor det især er I-serien med Hyundai I10, hyundai I20, hyundai I30 og Hyundai I40, som er stærkt repræsenteret. Det skyldes især, at Hyundai er yderst attraktiv på nybilsmarked, hvor driftsomkostningerne er i bund. Det skyldes Hyundais fem års garanti med ubegrænsede kilometer, samt 12 års rustgaranti, og så det faktum, at Hyundais I-serie har et lavt brændstofforbrug. Derfor er brugte Hyundai i I-serie også ganske eftertragtede på brugtbilsmarkedet, og det samme er den ældre Hyundai Getz.Det hele begyndte i 1967, hvor Hyundai blev grundlagt, og den første passagerbil hed Hyundai Pony. Siden er det støt og roligt gået fremad for Hyundai, som i 1998 købte sig ind i Kia og dannede Hyundai Kia Automotive Group. Hyundai havde på daværende tidspunkt godt gang i produktionen, og i 1995 blev der produceret mere end én million biler om året, hvoraf en god del blev solgt i Europa. Oprindeligt var produktionen af Hyundai baseret på Ford og Mitsubishi dele, men i dag har Hyundai seks centre for forskning og udvikling rundt omkring i verden.Hyundai har hovedsæde i Seoul i Sydkorea Hyundai er en del af Hyundai Kia Motor Group, og sammen udgør Kia og Hyundai verdens fjerdestørste bilproducent Hyundai driver verdens største integrerede bilfabrik med en produktionskapacitet på 1,6 millioner om året.Indlæser..