Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt i farezonen!

| Kristian Klarskov

Umiddelbart virker den ganske fredelig, som den ligger der i klitterne, den store radarstation i udkanten af Skagen. Men, helt fredelig er den måske ikke alligevel.

Der har været mange diskussioner omkring netop det danske forsvars radarstationer, og om hvorvidt de udgør en fare for befolkningen i de områder, hvor de er anlagt. Dette viser sig nu at det godt kan være tilfældet i Skagen.

Den døde zone
Under en normal fotooptagelse og test af sidste års ”Årets Bil i Danmark”, Mitsubishi Colt, viste radarstationen sig fra sin mindre behagelige side. Gentagne gange døde samtlige elektroniske instrumenter i bilen, for igen at komme til live, så snart radaren pegede væk fra bilen. Med tolv sekunders mellemrum, døde bilens instrumenter, lige til vi fik den væk fra området.

Test af problemet
Med assistance fra den teknisk ansvarlige hos Mitsubishi Danmark, afskærmede vi den styreboks i bilen, der holder styr på elektronikken. Samtidig bragte vi endnu en Mitsubishi Colt til stedet, for at sikre os at det ikke var et enkeltstående tilfælde. Begge biler opførte sig på nøjagtig måde – også med blyafskærmning af den elektroniske styreboks.

Hvilke risici?
Dette i sig selv er ganske skræmmende – men værre er det dog, at kommunen er ved at anlægge en ny omfartsvej, der bl.a. skal lede turister til Grenen udenom byen, lige der hvor dette skete for Testbilen.dk. Hvad sker der, når flere tusinde biler skal denne vej og bare en brøkdel af dem oplever at alle instrumenter i deres bil dør? Eller hvad med alle de Skagensborgere, der bor ganske få hundrede meter fra stedet. Er der nogen fare for dem? Og hvad vil Mitsubishi gøre ved problemet?

Hvem gør noget?
Umiddelbart ser det ikke ud til at Mitsubishi vil gøre ret meget. Importøren i Danmark har givet besked til hovedkontoret i Japan, som bekræftede at de kender til fænomenet. Men, de har endnu ikke nogen løsning på problemet, da det drejer som om en helt ny måde at samle styringen af instrumenter og alarmsystemer i bilen – et system der eftersigende skal installeres i mange biler, fra forskellige producenter, i fremtiden.

Se videooptagelse af fænomenet med Mitsubishi Colt her:

Optagelse 1 (3,5Mb)
Optagelse 2 (3,3Mb)

Mitsubishi Colt på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mitsubishi Colt 1,3 Cash
NYHED
24.900 kr.
Mitsubishi Colt
1,3 Cash
Bagsværd
92.000
2007
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mitsubishi Colt 1,3 ClearT Intense CP 95HK 5d
NYHED
32.900 kr.
Mitsubishi Colt
1,3 ClearT Intense CP 95HK 5d
Brøndby
155.000
2009
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Mitsubishi Colt 1,3 ClearT Elegance CP 95HK 5d
NYHED
54.900 kr.
Mitsubishi Colt
1,3 ClearT Elegance CP 95HK 5d
Holsted
99.000
2012/2011
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev