Når der er så hård konkurrence på markedet for små biler, som tilfældet er i Danmark, så vægter kunderne som regel de biler der er billigst. Derefter begynder halvdelen at vælge fra kataloget over ekstraudstyr og ender på en pris, hvor der kunne købes bil i en klasse større, mens den anden halvdel tager bilen hjem som den er, og efter en kort periode kommer de så i tanke om, at det måske kunne have været rart med aircondition eller sågar en radio. Rigtig mange burde derfor kigge ”et trin op” og se på de biler, der allerede er spækket med udstyr og smarte løsninger. I sidste ende kan der spares en hel del på denne måde. En af de biler, hvor dette gør sig gældende er Nissan Note.

 

Note er utrolig veldesignet uden på nogen måde at være prangende. Der er ikke vilde designelementer, som det er tilfældet med f.eks. Nissan Juke. Men, det skal der jo så heller ikke være, da Note og Juke på ingen måde henvender sig til det samme publikum.

 

Specielt forenden på Note virker moderne og dynamisk, mens bagenden er en smule mere konservativ. Det er dog muligt at tilkøbe et Body Kit til din Note, så du får lidt mere ”spræl” at se på i forhold til standardvognen.

 

Indvendigt bliver man modtaget af en yderst rummelig og meget mørk kabine. Hvorvidt Nissan bevidst har valgt det mørke look for at ”dække over”, at der er brugt ret hård plast flere steder i kabinen, skal jeg ikke kunne sige. De kunne også have valgt det, fordi det følger resten af bilens stil – altså lidt konservativ, men absolut klædeligt. Det hårde plast kommer vi dog ikke udenom. Her måtte Nissan gerne have valgt et lidt blødere materiale, og det måtte de gerne fordi Note på ingen måde ellers signalere billig bil.

 

Du finder dig nemt til rette i førersædet, om end lidt flere indstillingsmuligheder vil være lækkert. Fornemmelsen af at sætte sig ind i bilen og ikke ned i den er noget, der vil tiltale mange potentielle kunder i aldersgruppen over de 50. Ved bagsæderne er pladsen god og det er nemt at komme ind.

 

Pladsen i bagagerummet er rigtig god og kan ved tilkøb af Family Pack gøre fleksibelt med et såkaldt Flexi Board, så bunden kan tilpasses efter de behov du nu må have mht. last. Smart, men faktisk standard på flere biler efterhånden.

 

Note findes med en 1,2 liters benzinmotor, som yder enten 80 hk eller 98 hk. Derudover fås denne dieselmotor med 90 hk. Vi finder, at den 98 hk stærke benzinmotor og dieselmotoren er de bedste valg til Note. Skal du køre mange kilometer om året, vil dieselmotoren med sine 27,8 km/l være det oplagte vælg – også selvom den 98 hk benzinmotor faktisk imponerer med sine 23,3 km/l.

 

Rent præstationsmæssigt er de to motorer ellers meget ens. Dieselmotoren har sine fordele på motor- og landevej når det drejer sig om mellemaccelerationer og det lave omdrejningstal ved afslappet kørsel, hvor benzinmotor føles kvikkere og lidt mere smidig inde i byen. Begge motorer leverer det de skal uden problemer.

 

Prismæssigt starter Note ved 135.000,- (kampagnepris, red.) for en 80 hk benzinudgave. Vil du have diesel, så starter priserne ved 162.000,- (også kampagnepris, red.). Vores testbil var med udstyrsniveauet Tekna, som bl.a. indeholder smarte løsninger som Nissan Safety Shield, Around View Monitor, Nissan Connect og meget mere. Safety Shield er en samlet sikkerhedspakke, der advarer dig, hvis der ligger biler i din blinde vinkel på motor- og landevej. Systemet advarer også, hvis du forlader din vognbane uden at signalere først – og så advares du også mod objekter der blokerer din vej når du f.eks. forlader en parkeringsplads.

 

Med Around View Monitor ser du din bil fra oven med de tilhørende omgivelser, når du f.eks. manøvrerer rundt på en parkeringsplads. Et super smart system, som Nissan var blandt de første til at bruge i deres biler. Derudover har du Nissan Connect, hvor du fra din computer derhjemme kan planlægge din rute via Google Maps, og efterfølgende sende ruten til din Note, så den er klar til at fragte dig til din ønskede destination når du sætter dig ind i den. Et virkelig interessant system der virker, og som helt sikkert vil blive videreudviklet og nok også standard i fremtiden.

 

Set over en kam, så får du utrolig meget for pengene med Nissan Note. Du får en bil der er mere rummelig end de fleste i sin klasse. Og så får du muligheden for at få noget teknisk udstyr/hjælpemidler, som du ellers kun finder i langt større og dyrere biler. Der er ingen tvivl om, at Nissan er first mover på netop dette område.

 

Note er som tidligere skrevet en rummelig og teknisk gennemtænkt bil i et meget konservativ design. Den giver masser af udstyr og komfort for pengene og kan ud fra dette på det varmeste anbefales. Og ja, jeg ved godt, at der findes biler i klassen med skarpere køreegenskaber og sprødere design – men, det er slet ikke kunderne til disse biler, som Nissan er ude efter. Så Nissan får absolut ros for at designe en bil, der i den grad henvender sig folk der vægter sikkerhed og rummelighed højt, samtidig med at økonomien så absolut også hænger sammen.