Alfa Romeo viser deres første SUV - mød Stelvio!

|

Der har længe hersket rygter om en SUV fra Alfa Romeo, og nu kan det endelig bekræftes: Alfa Romeo lancerer – i forbindelse med Los Angeles Motor Show – SUV’en Stelvio, som er den italienske bilproducents første SUV i mærkets mere end 100-årige historie.     

 

Alfa Romeo Stelvio tager udgangspunkt i samme platform som den nye Giulia, der for alvor markerede mærkets genkomst. Den nye SUV kommer med enten bag- eller firehjulstræk afhængigt af versionen, når den kommer til salg i 2017. I Los Angeles er det den ekstreme topmodel Stelvio Quadrifoglio med 2,9 liters V6-motor og 510 hk som vises. 

 

Stelvio placerer sig i segmentet af mellemstore SUV’er og følger 100 % Alfa Romeos nye designstil, med det velkendte sportslige udtryk. Samtidig er præstationerne i top, hvilket også må siges om det tekniske udstyr. Modellen er opkaldt efter det højeste bjergpas i Italien, og den er udviklet af Alfa Romeos ingeniører i bilmekkaet Modena. Stelvio skal produceres sammen med Giulia på Alfa Romeos fabrik i Cassino nær Rom.

 

Dynamisk, kompakt og velkørende

Ifølge Alfa Romeo, så er Stelvio skabt på en måde, så den designmæssige arv går hånd i hånd med dynamiske køreegenskaber og ydre elegance. Ser man på dimensionerne, vidner de om en rummelig, men samtidig kompakt SUV. Stelvio har således en længde på 468 cm, en højde på 165 cm samt en bredde på 216 cm. 

 

Stelvios elegante og kompakte ydre bekræftes, når man betragter den fra siden. Fra front til bagende har linjerne et skarpt formsprog, og bagerst ender de i bagklappen, som med en skarp hældning og en elegant spoiler giver maksimal aerodynamik.  

 

Indvendig er Stelvio meget stilren og enkel i sit design. Interiøret er designet med fokus på føreren, hvilket også ses ved grupperingen af alle kontakter omkring rattet. Her er en førerplads som er designet til at kunne passe til alle kørselsforhold og enhver kørestil.
 

Udover den ekstreme Quadrifoglio-version med den kraftfulde V6-motor, som er inspireret af Ferrari teknologi, vil Alfa Romeo Stelvio kunne fås med flere forskellige motorvarianter. Heriblandt en firecylindret 2,0 liters turbo benzinmotor, der yder 280 hk og har et drejningsmoment på hele 400 Nm tilgængeligt allerede fra 2.250 o/min. Den kommer med otte-trins automatgear.

Alfa Romeo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Alfa Romeo Stelvio 2,0 T 200 Edizione aut. Q4
NYHED
639.000 kr.
Alfa Romeo Stelvio
2,0 T 200 Edizione aut. Q4
Ribe
2.000
2019
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Alfa Romeo MiTo 1,3 JTDm 85 Distinctive
NYHED
59.500 kr.
Alfa Romeo MiTo
1,3 JTDm 85 Distinctive
Horsens
97.000
2011
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Alfa Romeo GT 3,2 V6 24V
NYHED
84.900 kr.
Alfa Romeo GT
3,2 V6 24V
Silkeborg
173.000
2005
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev