Mange kan nok huske Mr.Bean, den uheldige og ikke specielt intelligente særling, som igennem en årrække var at finde i dit fjernsyn. Manden bag var Rowan Atkinson, som efterfølgende også har spillet den uheldige spion Johnny English, der i lighed med Mr. Bean var evigt uheldig. Det kan man ikke sige om den virkelige Rowan Atkinson, som netop har solgt sin McLaren F1 fra 1997 for hele 82 millioner kroner. Et salg som gør McLaren F1 til en af de dyreste biler, der nogensinde er solgt på auktion, og prisen er hele 75,5 millioner over, hvad den engelske komiker og skuespiller selv betalte tilbage i 1997 - hvem siger så, at det er en dårlig investering at købe bil..!

Rowan Atkinson afviser dog, at han skulle have købt bilen som en investering, og det er kun ham selv, der ved, hvorvidt det passer. Det er egentlig også ligegyldigt, for med den astronomiske pris, så havner McLaren F1 i top 10 over de dyreste biler, som nogensinde er solgt på auktion. I følge vores research så havner den helt oppe på en sjetteplads, og den er klart den yngste bil i selskabet, da den med sine 18 år endnu ikke ville have veteranstatus i Danmark, hvilket top fem har haft i mange år.

Storbritanniens dyreste reparation

Det har dog været 18 år i selskab med den populære engelske skuespiller, som har budt på en del dramatik. To gang er Rowan Atkinson således kørt galt i bilen. Senest i 2011, hvor bilen blev voldsomt medtaget. Det tog således et år, før den var tilbage på vejen, og reparationen skulle have kostet hele 9,3 millioner kroner. Det er mange penge, men når bilen fire år senere sælges for hele 82 millioner, så må det betegnes som en fornuftig beslutning. De 82 millioner placerer som tidligere nævnt umiddelbart McLaren F1 på sjettepladsen over de dyreste biler solgt på auktion, men der er stadig lang vej op til den dyreste bil nogensinde, som blev solgt i 2014. Her var salgsprisen nemlig hele 211 millioner kroner, som du kan se af listen nedenunder.

De dyreste biler solgt på auktion

  1. Ferrari 250 GTO fra 1962, Pris: 211 millioner kroner
  2. Mercedes Benz W196 fra 1954, Pris: 161 millioner kroner
  3. Ferrari 250 SWB California Spyder, Pris: 121 millioner kroner
  4. Bugatti Royale Kellner Coupe fra 1931, Pris: 90 millioner kroner
  5. Ferrari 250 Testa Rossa fra 1957, Pris: 89 millioner kroner
  6. McLaren F1 fra 1997, Pris: 82 millioner kroner

OBS: Billedet er ikke af den Mclaren F1, der er blevet solgt, men en tilsvarende