Et ikon fylder 60!

| -

Volkswagen Erhvervsbiler fejrer, at ”Rugbrødet” fylder rundt. Hele 60 år er der gået siden den hollandske VW-importør Ben Pon bed mærke i et besynderligt køretøj, som medarbejdere ved fabrikken i Wolfsburg selv havde konstrueret til at transportere tunge plader med. Kort tid herefter forelå de første skitser til den vogn der skulle blive berømt under så mangfoldige navne som Bulli, Rugbrød, Trans-peter, T2, Surferbus, Hippiebus, Flower Power Bus….Kært barn har som bekendt mange navne, men til hvert af navnene knytter der sig naturligvis også forskellige historier. Disse mange gode historier vil sikkert blive fortalt igen og igen d. 5.-7. oktober, hvor Volkswagen Nutzfahrzeuge har arrangeret et stort internationalt event i Hannover.
Det er første gang, at Volkswagen Erhvervsbiler inviterer til et event udelukkende for Erhvervsbiler. Der vil komme hundredvis af historiske VW Rugbrød for at være del af det tre dage lange arrangement. Programmet vil byde på mangt og meget, der knytter sig til Rugbrødets historie, der vil være show og underholdning, open-air biograf og meget mere. Der er vel knapt noget andet køretøj hvor der er knyttet så stærke følelser til som til VW Bulli. Den blev for mange symbolet på nybegyndelse og luftforandring, for økonomisk fremgang, uafhængighed, fritid og rejser. Den er sympatisk, tillidsvækkende, pålidelig og er med årene virkelig blevet et kult-objekt. VW’s mærke besidder virkelig en helt unik historie.

Rugbrøds-ejere vil i dagene 5.-7. oktober kunne deltage i festlighederne. De mange vogne kan parkeres på et 108.000 m2 stort parkeringsområde. Her kan man vandre gennem den farverige bilpark og få en snak med de lykkelige ejere, udveksle anekdoter og gode råd. Herudover er der planlagt en kæmpe udstilling (18.000 m2), hvor besøgende kan rejse tilbage i tiden og se hvilke vogne der var ”in” i hvilket årti. Der vil være et område, hvor tilrejsende familier kan campere i deres VW-busser, der vil være boder for fanklubber samt et reservedelsmarked.

Startskuddet vil lyde fredag d. 5. oktober, hvor en konvoj af historiske Bullier vil køre vejen fra Volkswagens fabrik i Wolfsburg til Messeområdet i Hannover. Her er der planlagt en aften med open-air-bio, der vil byde på film hvori Rugbrødet har spillet en central rolle. Blandt mange andre vil filmen ”Little Miss Sunshine“ blive vist, en amerikans feel-good-familie-road-movie!

Lørdag d. 6. oktober, vil der være kåringer i kategorierne „ældste T1, T2, T3“, „Mest originale T1, T2, T3”, ”Flotteste T1-T5”, ”langvejs fra” og ”Pimp my Bulli”. De besøgende vil her få mulighed for at beskue verdens flotteste og mest underfundige VW Rugbrød. Prisvinderne bliver belønnet med præmier der ikke kan købes for penge, herunder fabriksbesøg og rejser der alle har en bestemt forbindelse med Rugbrødet.
Et af eventets highlights vil være et stort show lørdag aften. Rugbrødet er blevet brugt som tour-bus for adskillige bands gennem tiderne og bliver til stadighed brugt i mange musikvideoer, derfor vil musik også være et tema ved eventet. Som overraskelse vil et gammelt 60´er band optræde på open-air scenen lørdag aften, dermed bliver de besøgene ført tilbage til tiden hvor Love and Peace, Rock´n´Roll og ikke mindst Flower-Power-kulturen stod i fuldt flor....

VW på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Golf VI 1,4 TSi 122 Comfortline
NYHED
99.900 kr.
VW Golf
1,4 TSi 122 Comfortline
Bagsværd
93.000
2012
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Polo 1,5 TSi 150 Comfortline DSG
NYHED
224.700 kr.
VW Polo
1,5 TSi 150 Comfortline DSG
Ry
14.000
2020
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Polo 1,2 TSi 90 Comfortline BMT
NYHED
129.900 kr.
VW Polo
1,2 TSi 90 Comfortline BMT
Charlottenlund
26.000
2014/2015
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev