For alle os bilfanatikere så er der noget at se frem til i denne uge. Ikke nok med at det officielt bliver forår, så sker der også noget yderst interessant på bilfronten. Det er nemlig tid til årets første af de tre store internationale biludstillinger. Den 3. marts åbnes dørene for publikum på Genéve International Motor Show 2016, hvor der vil være spækket med bilnyheder. Der er traditionen tro et væld af små og store bilnyheder, og det er bestemt ikke dem alle, som er relevante i en dansk kontekst, men der er også mange, som er.

Der er nyheder, som man kan forvente bliver solgt i fornuftigt antal i Danmark, men der er også nyheder, som mest er interessante, fordi de er sjove eller vilde. Vi har kigget lidt nærmere på nogle af nyhederne i begge kategorier.

Tysk stationcar

I den første kategori finder vi blandt andet stationcar versionen af årets bil i Danmark anno 2016, nemlig Opel Astra Sports Tourer. Den forventes til salg i Danmark i løbet af foråret, men i Genève kan man altså se den nye tyske stationcar. Den skulle blandt andet være både lettere og mere kraftfuld end forgængeren, og den må forventes at blive forholdsvis udbredt på det danske bilmarked.

Fransk stationcar

Hvis vi bliver i stationcar kategorien og blandt de biler, som må forventes at sælge fornuftigt, finder vi en fransk stationcar, der ligeledes bliver vist frem i Genève. Renault medbringer nemlig stationcar versionen af Renault Mégane, som først forventes til Danmark i slutningen af 2016.

Svensk stationcar

Det er måske egentlig en fejl at kalde det en svensk stationcar, da Volvo jo i dag er på kinesiske hænder, men Volvo er nu en gang svensk, og svenskerne har jo tradition for at bygge fremragende stationcars. Volvo præsenterede fornyligt i Stockholm den seneste stationcar i rækken, nemlig den store Volvo V90, som også er at finde på motorshowet i Genève. Det varer dog lidt, før den står ude hos de danske Volvo forhandlere, da produktionen først forventes sat i gang i slutningen af foråret. Du kan læse mere om den nye Volvo V90 her.

I den vilde afdeling

Genève Internationale Motor Show er kæmpe stort, og der er selvfølgelig også plads til en lang række af de lidt vildere biler, som de fleste af os kun kan drømme om. I denne kategori finder man blandt andet en helt ny Bugatti med 1500 hestekræfter. Bugatti Chiron hedder den, og den skal erstatte Bugatti Veyron. Med 1500 hestekræfter, en topfart på hele 460 km/t og en acceleration, der sender bilen fra 0-100 km/t på blot to sekunder, så lyder det som en bil, der nok skal vække opsigt.

I samme afdeling vil man også kunne se en anden superbil fra en italiensk producent, nemlig Pagani. Superbilproducenten er nemlig ankommet til Genève med Pagani Huayra BC, der præcis som Bugattien er et overflod af hestekræfter, acceleration og fart. Pagani Huayra er dog ikke helt så voldsom som Bugatti Chiron, da den "kun" har 800 hestekræfter gemt under kølerhjelmen.

Der er selvfølgelig masser af andre interessante nyheder i Genève, og i næste uge igen, efter at showet er overstået, kigger vi nærmere på nogle af alle de andre spændende biler.