Ford laver nogle af de bedste varebiler, og det blev slået fast igen ved denne udgave af Årets Internationale Varebil, hvor Ford scorede hele to førstepladser.

Ford er svære at slå, når det kommer til varebiler. På de danske salgslister ligger de sublimt i front, og det lader til, at mærket får endnu mere vind i sejlene nu. De har nemlig just vundet den mest prestigefyldte pris for varebiler, International Van of the Year for 2020. Prisen gik til Transit Custom Hybrid, som har fået en elektrificeret drivlinje. Samtidig vandt også Ranger titlen som International Pick-up Award 2020.

Ford og fremtiden

Ford er dermed den første bilproducent til at vinde både IVOTY- og IPUA-titlen samme år ved to forskellige lejligheder. Første gang var i 2013.

En kassevogn med elektriske egenskaber
De helt nye Transit Custom Plug-in Hybrid og Transit Custom EcoBlue Hybrid blev samlet udpeget som vindere af prisen. Ford Transit Custom Plug-in Hybrid (PHEV) kan køre op til 56 km på ren strøm, dog efter den urealistiske NEDC-test og ikke WLTP.  Batteriet er 13,6 kWh stort, og så fungerer en 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor som en generator, der lader batteriet på ture, hvor elnettet og regenerativ bremsning ikke giver tilstrækkelig rækkevidde. En 126 hestes elmotor trækker forhjulene, og Transit Custom PHEV har samme nyttelast som den traditionelle Transit Custom-variant.

Trailer-kongen – Ford Ranger Wildtrak

Pickup-power
Ford Ranger, som har fået en ny 2-liters EcoBlue-dieselmotor, som er mere brændstofbesparende end den gamle 3,2-liters femcylindrede motor, men også mere charmeforladt. Til gengæld får den nye motor hjælp af en 10-trins automatgearkasse og nye førerassistanceteknologier, og det var altså nok til, at Ranger vandt prisen som 2020’s internationale pickup. En pris som kun uddeles hvert andet år.

Ford er ikke kun førende på varebiler i Danmark, men også i Europa og har i år solgt alene 114.000 Transit Custom-enheder efter årets første 10 måneder. Ford Ranger er også Europas bedst sælgende pickup-bil med et salg på 43.300 enheder i samme periode.

Ford fortsætter Transit-succesen

Den nye Ford Transit Custom Plug-in Hybrid forventes lanceret i Danmark i sommeren 2020.