Jaguar har allerede vist os en elektrisk version af den legendariske E-Type, som blev brugt ved det royale britiske bryllup, men nu har firmaet besluttet sig for at sætte elbilen i begrænset produktion.

Jaguar Land Rover har travlt med at vise deres grønne samvittighed, nu hvor de har den elektriske SUV I-Pace på trapperne, men hvorfor så ikke forvandle en af verdens flotteste biler, Jaguar E-Type, til eldrift? Nogle synes, det er blasfemi, andre synes, det er genialt, men siden et koncept blev vist frem i forbindelse med prins Harry og Meghan Markle’s bryllup, har telefonerne ikke stoppet med at ringe hos Jaguar Classic. Derfor har man besluttet at sætte Jaguar E-Type Zero i begrænset produktion med udgangspunkt i versionen med den sekscylindrede motor.

Verdens smukkeste el-bil?

Dele fra I-Pace
De britiske ingeniører har skiftet motoren ud med en elektrisk motor på 220 kW, svarende til 295 hestekræfter og et batteri på 40 kWh. Med den pakke ombord skyder den klassiske bil fra 0 – 100 km/t på et godt stykke under syv sekunder, som er lidt hurtigere end originalen med seks cylindre.

Jaguar i-Pace klar til produktion

Forrest ligger batteripakken på 40 kWh, som har samme dimensioner og vægt som den oprindelige sekscylindrede XK-motor. De eksperter, der har udviklet bilen, har i øvrigt sikret sig, at det hele ligger præcis, hvor den oprindelige motor lå. Lige bagved befinder elmotoren sig, som ligger hvor gearkassen oprindeligt lå. En lang række af komponenterne stammer i øvrigt fra Jaguar I-PACE.

Ved at placere tingene samme sted som motorens motor og gearkasse sikre man, at bilens oprindelige struktur inklusiv bremser og affjedring ikke behøver at ændres, og bilen skulle køre som en original E- type. Hele ombygningen er også lavet, så bilen kan bygges tilbage til benzindrift.

LED-lys i originalen
Rækkevidden på den elektriske E-Type forventes at være 270 kilometer, og eneste strømbesparende trick har været at skifte forlygterne ud med LED-lys. Resten af kabinen er holdt så tæt på originalt som muligt.

Jaguar E-Pace – der er en ny killing i klassen

Der er to måder at få en Jaguar E-Type som elbil. Enten kan man komme med sin egen E-Type, hvis man skulle være så heldig at have en sådan stående i garagen. Er man ikke så heldig, kan man også købe en fra Jaguar Classic som de har købt, restaureret og konverteret. Hvad prisen bliver for de to muligheder, er endnu ikke offentliggjort, men du kan godt forvente, at den bliver svinedyr.