Mercedes er klar med en elektrisk E-Klasse, stopfyldt med teknik og en effektiv rækkevidde på op til 618 kilometer på en enkelt opladning.

Du kan godt begynde at vænne dig til tanken om, at en E-Klasse fra Mercedes er mere end en dieseldrevet taxa. For selvom det kun er få måneder siden, den nye EQS blev præsenteret, så Mercedes allerede nu klar med næste fuldelektriske sedan, og den nye elbil tilbyder mange af de samme nye funktioner og features som EQS – men i et mere sportsligt og kompakt format.

Mercedes sprænger rammerne for elbiler – 770 kilometer rækkevidde i EQS

EQE er Mercedes bud på en elektrisk variant af E-Klassen, og EQE og E-Klassen kommer til at køre side om side i nogle år, men i en ikke alt for nær fremtid, vil der nok kun være en E-Klasse, og den er elektrisk.

Første EQE hedder 350, og den udstyret med en elektrisk drivlinje, som trækker på bilens baghjul, leverer op til 292 hestekræfter og klarer op til 618 kilometer på en opladning. Batteriet har en nettokapacitet på 90 kWh og kan lades med en effekt på op til 170 kW. Det betyder, at man kan lade mere end 200 kilometers kørsel på batteriet på omkring et kvarter.

Audis elektriske A6 får 700 kilometer rækkevidde og indbygget projektor

Kombinationen af luksus, kraftoverskud og lang rækkevidde gør, at den ny EQE appellerer bredt i særligt ét segment, forklarer salgschef hos Mercedes-Benz i Danmark, Simon Lindegaard:

Den ny EQE er det fuldelektriske alternativ til E-Klassen, og med en rækkevidde på mere end 600 kilometer på en opladning sætter den en helt ny standard i et segment, som især er populært hos firmabilisterne, siger Simon Lindegaard.

Kæmpe skærm
Slægtskabet til den større og mere eksklusive EQS skinner igennem i detaljer som Black Panel-fronten, komforthåndtagene, som automatisk kører ud, når man nærmer sig bilen, og ikke mindst det markante One-Bow-design. Men med kortere udhæng for og bag, et mere aggressivt lygtedesign og 90 millimeter kortere afstand mellem for- og bagaksel fremstår EQE både lettere og mere dynamisk.

AMG laver vanvittig hybrid med 843 hestekræfter

I kabinen går det gennemført futuristiske indryk igen. I lighed med EQS kan EQE fås med den nye, vilde MBUX Hyperscreen, som breder sig 141 centimeter på tværs af hele cockpittet og giver både fører og passager mulighed for at navigere hurtigt og intuitivt rundt i alt fra navigation og kørecomputer til radio, underholdning og komfortfeatures som de aktive massagesæder, det dynamiske ambientelys, et unikt udvalg af særlige dufte og et digitalt lydspor, som reagerer på førerens kørestil.

Det er desuden muligt at tilvælge 4MATIC-firehjulstræk, medstyrende bagaksel og de intelligente Digital Light-forlygter, som både lyser vejen ekstremt kraftfuldt og præcist op og samtidig er forberedt til at kunne projektere symboler og advarsler direkte på vejbanen.

Tysk luksus på tilbud – Mercedes C300

Den ny EQE lanceres i Danmark i løbet af 2022, og priserne er endnu ikke offentliggjort.