Toyota siger det selv – deres mest ikoniske sportsvogn er på vej tilbage, så vi siger – her er det første billede af den næste Toyota Supra.

I en tid hvor Toyota har travlt med at lave fornuftige hybridbiler, har der i den grad manglet spræl i japanernes modelrække – men meget tyder på, at det kan ændre sig allerede fra marts i år. Toyota Danmark har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor det forlyder:

”Så er det bekræftet. Toyotas mest ikoniske sportsvogn genopstår. På den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz i starten af marts kan man få en forsmag på, hvordan en helt ny udgave af Toyotas legendariske sportsvognsikon vil komme til at se ud.”

BMW i8 smider endelig toppen

Når vi så tænker efter, så kan Toyotas sportsvogne faktisk tælles på kun én hånd – 2000GT, Celica, Supra, MR2 og senest GT86. Og nu er det sådan, at der længe har svirret rygter om en kommende Supra, som er bygget i et samarbejde med BMW, og deres kommende sportsvogn Z4.

BMW-mekanik
BMW og Toyota har samarbejdet om udviklingen på den fælles nye sportsvogn, der er bygget efter den klassiske opskrift – motor på langs og baghjulstræk. Udover at adskille sig designmæssigt, så tyder meget på, at BMW’en udelukkende vil findes som en roadster uden fast tag, mens Supra udelukkende vil blive en lukket coupé. Men de skal nok blive underholdende, for de er testet længe og grundigt på den berygtede racerbane Nürburgring.

Den allerfedeste Porsche

Rygterne tyder også på, at både interiør og drivlinje stammer fra BMW’s lager, og det er umiddelbart en god ting. Sandsynligvis vil vi se både BMW’s 2-liters firecylindrede motor, som i så fald er første gang i en Supra. Selvfølgelig vil der også være en række-6’er at finde, i form af BMW’s lækre 3-liters med 335 hk koblet til en 8-trins automatgearkasse. Der er også rygter om, at Toyota på sigt vil introducere deres egen hybriddrivlinje med tilhørende elmotor, som teknisk henter inspiration fra Le Mans-raceren TS030.

Vi kan desværre ikke bringe billeder af pre-produktionsbilerne, men du kan se dem her hos det engelske magasin Autocar

Og mens vi venter på marts og Toyotas lancering, kan vi jo lige mindes de fire tidligere generationer af Toyota Supra.