Toyota Mexico er kommet til at afsløre den nye Toyota Supra inden den officielle lancering – her er billederne endelig.

Åhh Toyota Supra – du har været savnet! Det japanske mærke har i mange år manglet en ægte sportsvogn, der kan tage kampen op mod Porsche. Og i næsten lige så mange år har Toyota teaset os med billeder og rygter af Supra i mere eller mindre færdige koncepter. Siden juli har vi vidst, at modellen var klar. Få udvalgte journalister har endda fået lov at køre bilen, men ingen har set bilen afdækket – altså indtil nu.

Chefingeniør afslører vigtige detaljer om Toyota Supra

Der er nemlig nogen hos Toyota Mexico, som har været en tand for ivrige på Twitter. I hvert fald fik de delt en video af den nye Supra helt udækket godt en uge før den officielle afsløring. Man forestiller sig en praktikant med nøglerne til Toyota Mexicos twitter-konto, som har meget røde øre.

Ingen overraskelser
Videoen er fjernet igen, men du kan se den i al sin herlighed lige her. OG der er faktisk ikke rigtig nogen overraskelser. For selvom vi indtil nu kun har set bilen i kamuflage, så har Toyota åbenbart ikke overladt meget til fantasien. Men det gør i virkeligheden heller ikke noget, for Supra A90, som den hedder internt, har de helt rigtige proportioner – en lang, lav front, et lille cockpit og en kort hæk. Her er det måske værd at nævne, at den nye Supra deler chassis, motor, automatgearkasse og hjulophæng med BMW’s kommende Z4, men Toyota skulle have sat Supra op, som de mener, en sportsvogn skal køre.

Første glimt af BMW’s nye lækre sportsvogn – BMW Z4

Tyngdepunktet skulle være lavere end Toyotas mindre sportsvogn GT86, som i forvejen har et meget lavt tyngdepunkt, takket være dens boxermotor. Der skulle være en 50:50 procents vægtfordeling, som også skulle være med til at køreegenskaberne fænomenale.

Toyota har ikke afsløret de endelige specifikationer endnu, men vi ved, at Supra kommer til at dele den 3-liters rækkesekser med turbo fra Z4, som her yder 340 hestekræfter, og det er nok til at sende Z4 fra 0 til 100 km/t på 4,6 sekunder. Der er også snak om firecylindrede- og hybridmotorer i fremtiden, men det er endnu ikke bekræftet.

Hej – er du den nye Toyota Supra?

BMW Z4 lanceres i foråret, men hvornår Supra introduceres, ved vi endnu ikke. Men da den skal bygges i Østrig på Magna Steyrs fabrik i Graz side om side med BMW Z4, så kan introduktionen ikke være langt væk. Indtil da venter vi en uges tid med spænding på den officielle præsentation.