Z4 er endelig tilbage med cabriolet-tag, 340 hestekræfter og sportslige køreegenskaber – vi glæder os allerede til næste sommer.

Den sidste generation af BMW Z4 var designet af to kvinder, og måske derfor, måske ikke, har den altid været anset for at være lidt af en frisør-Porsche, selvom modellen både var hurtig og velkørende. Men der var bare et eller andet ved det elektriske foldetag og designet, der sagde Sex and The City mere end Mad Max. Det har BMW forsøgt at gøre noget ved nu, hvor de endelig har løftet sløret for den nye Z4.

Lille hidsigprop med kæmpe-næver – her er BMW M2 Competition

BMW præsenterer den nye model på den eksklusive biludstilling Pebble Beach i Californien i en speciel M40i First Edition-udgave. Den nye udgave får kun stoftag, og designet lover godt og er både futuristisk, men samtidig klassisk sportsvogn med en central siddeposition, lavt tyngdepunkt og 50:50 procents vægtfordeling til gavn for køreegenskaberne. First Edition-udgaven har en 3,0-liters sekscylindret rækkemotor med 340 hestekræfter og sportsaffjedring med elektroniske støddæmpere, M-sportsbremser og elektronisk M-sportsdifferentiale på bagakslen. Kombination skulle være god nok til at sende Z4 afsted fra 0-100 km/t på kun 4,6 sekunder, og med taget nede skal den nok blive sjov at smide rundt på en bugtet spansk sommervej.

Chefingeniør afslører vigtige detaljer om Toyota Supra

Den japanske forbindelse
Hvis du synes, Z4 lyder som en superfed sportsvogn, men at det der med roadsters uden tag passer bedre til konfirmandkørsel end gaderæs, så skal du måske kigge mod øst. Toyota er nemlig meget tæt på at lancere deres nye Supra, som grundlæggende er samme platform som Z4, men altså med fast tag. Meget tyder også på, at Supra bliver en mere hardcore køremaskine, og at den vil adskille sig en del fra Z4 til trods for, at de blandt andet deler den sekscylindrede rækkemotor.

Hej – er du den nye Toyota Supra?

Den produktionsklare BMW Z4 lanceres i foråret 2019. På Paris Motor show i oktober offentliggør BMW alle detaljer om motorvarianter, tekniske specifikationer, udstyr og priser.