Mercedes er klar med priserne på deres nyeste elbil EQE, som i første omgang kommer med enten 292 eller 476 hestekræfter, en rækkevidde på op til 645 kilometer, og en frapris på under 700.000 kroner.

E-klassen har traditionelt altid været den bærende model for Mercedes, så derfor er det med lige dele forventning og spænding, at vi venter den elektriske arvtager, EQE. Og nu er Mercedes Danmark i hvert fald klar med de danske priser.

Glem alt om diesel-taxa’er – her er den nye elektriske E-Klasse

I første omgang kommer den i longrange-varianten EQE 350+ med 292 hestekræfter og en rækkevidde på op til 645 kilometer på en opladning, og prisen starter ved 675.000 kroner. Er det ikke nok til dig, kommer også den første af foreløbig to performancevarianter fra AMG, nemlig EQE 43 4MATIC med 476 hestekræfter og en rækkevidde på op til 533 kilometer og koster fra 1.080.000 kroner.

Masser af udstyr og medstyrende bagaksel

Det futuristiske ‘One Bow’-design, som får EQE til at ligne sin storesøster EQS til forveksling, er med til at sikre en aerodynamiks form, som er god for rækkevidden. Listen over standardudstyr omfatter blandt andet assistentpakke med adaptiv fartpilot, Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, ambientebelysning med oplyste dørlister, trådløs opladning af smartphone, Keyless Go samt MBUX Navigation Premium med navigation med Electric Intelligence, som automatisk beregner den optimale rute med indlagte ladestop undervejs.

Mercedes sprænger rammerne for elbiler – 770 kilometer rækkevidde i EQS

Dertil kommer 19 tommer letmetalfælge og Electric Art interiør og eksteriør i EQE 350+, mens EQE 43 4MATIC byder på detaljer som Airmatic luftaffjedring, Digital Light forlygter og AMG interiør og eksteriør med spoiler og 20 tommer AMG fælge. I EQE 43 4MATIC er 3,6 graders aktiv bagakselstyring standardudstyr, mens funktionen kan tilkøbes til EQE 350+.

Begge versioner leveres med tre års abonnement til opladningstjenesten Mercedes me Charge, som gør det muligt at lade ved flere end 100.000 forskellige ladepunkter i hele Europa. Derudover er det muligt at lynlade til reduceret pris ved IONITY netværket i ét år fra bilens første registrering.

Dieseldrevet motorvejsmissil – Mercedes C300d

Mercedes EQE 350+ når fra 0 til 100 kilometer i timen på 6,4 sekunder, mens EQE 43 4MATIC klarer turen på bare 4,2 sekunder. Begge versioner er elektronisk begrænset til en topfart på 210 kilometer i timen.