Konceptet Vito Extreme: Den mest ekstreme varebil

Successen med MTV-programmet ”Pimp my ride” er et udtryk for at flere og flere ønsker at individualisere deres biler. Det har længe være forbeholdt personbiler og lastbiler, men flere og flere begynder at sætte ekstra krydderi på deres transportbiler. For at inspirere og samtidigt undersøge interessen for den slags i Danmark, præsenterer Mercedes-Benz en ekstrem version af Mercedes-Benz Vito på Transportmessen i Herning: Vito Extreme.

Vi har i mange år været vant til at sætte vort personlige præg på personbiler og lastbiler i form af ekstraudstyr, tilbehør og andet, siger Søren Bøgelund, chef for Mercedes-Benz varebiler, som med Vito Extreme vil undersøge om turen nu kommet til transportbilerne.

Udgangspunktet for denne Vito Extreme er en Vito 120 CDI Kompakt, som allerede fra fabrikken er særdels godt udstyret: ESP, automatgear, klimaanlæg, parkeringssensor, læderrat og Mercedes-Benz eget integrerede navigations- og multimedieanlæg Comand Men derefter ophører ligheden med de almindelige kassevogne.

Vito Extreme er udstyret med spoilerkit og er sænket for at skabe en rå udstråling. Den forstærkes af de mægtige 19 tommer alufælge som er monteret med brede lavprofildæk.Sport-udstødningssystemet sørger for, at lyden lever op til det visuelle indtryk.

Da bilens fører i sidste ende er det vigtigste, er interiøret kraftigt redesignet for at skabe en følelse af luksus og bling-bling. Betrækket er håndsyet læder, og hele kabinen er klædt i tekstil. Stereoanlægget er kraftigt opgraderet, og skulle der være ventetid eller pause, så kan chaufføren se TV eller DVD-film.

Vito Extreme er en enkeltstående konceptbil, med dels fabrikmonteret udstyr, dels med eftermonteret udstyr, siger Søren Bøgelund, og fortsætter: Vi har skabt den som et showcase for at undersøge den danske interesse for varebiler af denne type og samtidigt give lidt inspiration til dem, der gerne vil gøre noget ekstra ud af sit arbejdsredskab.

Søren Bøgelund mener, at denne slags varebil nok bliver mesters bil i et ønske at forkæle sig selv, eller varebilen for den som tilbringer meget tid i bilen, for eksempel montører eller bude. Og selv om det kan koste mere at købe ekstraudstyr til sin bil, kan det på sigt være en god forretning .

Medarbejderne i firmaet er mere hensynsfulde over for en bil, der er ”deres egen”, end hvis de bare kastes ind i en vilkårlig kassevogn. Den arbejdsgiver, der viser sin værdsættelse af sine medarbejdere, får ofte en en stor loyalitet tilbage. Det har man set med tunge lastbiler i mange år.

Fakta om Vito Extreme

Model: Vito V6 120 CDI Kompakt

Motorstørrelse: 2987 ccm

Ydelse: 242 HK

Moment: 500 Nm

Konceptbilen har bl.a. følgende fabriksmonteret udstyr:

Parkeringsvarmer m. timer

El-betjente ruder

Centrallås m. fjernbetjening

El-betjente sidespejle m. varme

ESP

Automatgear

Klimaanlæg

Læderrat/gearknop

Parkeringssensorer

Command kombineret hifi-anlæg

og navigation

CD-veksler

Udstigningslys

Telefonforberedelse

Regn/lyssensor

Fartpilot

Metallak

Konceptbilen er endvidere modificeret med en række tillægsudstyr:

Spoilerkit

19” aluminiumfælge

Sænkningssæt

Specialudstødning

Håndsyet læderinteriør

Tæppebeklædning af kabine

Soundsystem

TV

DVD afspiller