Mazda har indtil videre haft et travlt 2015, som har budt på en række nyheder og facelift. Normalt byder Mazda maksimalt på en ny model om året, men i 2015 går japanerne amok og præsenterer hele tre af slagsen, tilsat to markante facelift.  Senest nyhed er den helt nye Mazda CX-3, som er en yderst interessant crossover. Den er årets anden nye model fra Mazda, som præsenterede en helt ny Mazda 2 i foråret, og senere i år kommer der en ny version af Mazda MX-5. Mazda har desuden præsenterede kraftige facelift af Mazda 6 og Mazda CX-5, så 2015 må siges at være året, hvor Mazda satser stort.

Et interessant udspil

Senest nyhed er altså den yderst interessante Mazda CX-3, som er en lille kompakt crossover bygget på samme platform som Mazda 2. Der er altså tale om en crossover, som blandt andet skal stjæle kunder fra biler som Renault CapturNissan Juke og Opel Mokka, og det skal den formentlig nok komme til. Mazda CX-3 har i hvert fald det visuelle udtryk med sig, da designet er yderst vellykket. Den er helt i tråd med Mazdas designlinje sporty i udtrykket, og visuelt er den uden tvivl konkurrencedygtig i forhold til de nærmeste konkurrenter. Rent prismæssigt placerer Mazda CX-3 sig cirka midt i feltet, og det er i hvert fald nok ikke den, som  skræmmer kunder, der er på udkig efter en kompakt crossover, væk. 

En smule kritik

Pris og design er vigtige parametre, men det er køreegenskaberne selvfølgelig også. Her har Mazda CX-3 fået en smule kritik for, at motorudvalget er kedeligt, og ikke helt lever op til det sporty udtryk, som designet indikerer. Pladsen skulle desuden værre ok, men heller ikke mere, og der er andre biler i klassen, som tilbyder en smule bedre pladsforhold. Det er dog også de eneste kritikpunkter, der umiddelbart har været af den nye Mazda CX-3, som ellers får ros for interiør og køreegenskaber, hvor især gearskiftet imponerer. Alt i alt har Mazdas andet skud i tretrinsraketten af nye modeller i 2015 altså fundamentet til at blive en succes.