Mercedes vil introducere seks nye elektriske modeller i løbet af næste år. Første model er EQS, en voldsomt luksuriøs model med op til 700 kilometer rækkevidde.

Mens Mercedes er i gang med at introducere den nye Mercedes S-Klasse, som har endnu mere luksus end nogensinde, er de ved siden af i fuld sving med at lægge sidste hånd på den elektriske S-Klasse. Den får navnet EQS, og når den introduceres i 2021, bliver den første model som er baseret på en helt nydesignet platform, som også kommer til at danne udgangspunktet i flere elektriske modeller. Mercedes har døbt platformen for Electric Vehicle Architecture (EVA) platform.

Lydløs luksus – Mercedes EQC

EQS – og særligt drivline og batteri – testes netop nu intenst på Mercedes-Benz’ egen Test and Technology Test Centre i tyske Immendingen, men også i det nordlige Sverige udføres tests under ekstrem kulde, mens Nardo-banen i Italien lægger asfalt til grundige højhastighedstests. I alt er der kørt over to millioner kilometer, da der også udføres yderligere tests af EQS i Sydafrika, Kina og USA.

Mercedes vil redde verden med godstog

De tekniske specifikationer holder Mercedes endnu tæt til kroppen, men tidligere på året løftede man sløret for, at man forventer, at det nye flagskib skal have en rækkevidde på mere end 700 kilometer, fra batterier, som Mercedes selv laver. EQS skal for øvrigt produceres side om side med S-Klassen på Mercedes nye og CO2-neutrale ‘Factory 56’ i tyske Sindelfingen.

Flere elektriske nyheder
EQS er baseret på en nyudviklet arkitektur, som kan skaleres og benyttes på tværs af forskellige modeller. Det modulopbyggede design gør det nemlig muligt at ændre og variere både bredde, længde og akselafstand såvel som placeringen af afgørende og vitale komponenter – som eksempelvis batteriet – afhængigt af model, og dermed understøtter konceptet modeller fra sedan til SUV.

Den elektriske rumraket - brugttest af Tesla Model X

I løbet af 2021, vil Mercedes præsentere seks nye EQ-modeller, hvor EQS bliver den første model i sit segment. Senere kommer EQE, som sigter direkte mod firmabilssegmentet, men mon ikke den bliver et hit herhjemme blandt taxachauffører. Senere vil der også komme SUV-udgaver af EQS og EQE, som vi i dag kender som GLE og GLS.

Allerede senere i år begynder produktionen af EQA, som er den fuldelektriske søsterbil til den kompakte SUV, GLA. I 2021 begynder produktionen af EQB.