Allerede nu kan du bestille Mercedes hidsige kæmpe-sportsvogn med op til 639 hestekræfter – og det fuldstændig fantasiforladte navn Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé.

Mercedes er klar til at introducere deres Porsche Panamera-killer i Danmark, og billig bliver den ikke. Men lad os lige starte et andet sted først. Nemlig ved navnet, for den nye model har fået det meget dækkende og totalt fantasiløse navn Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé. Modellen er nemlig blot anden model nogensinde, som er udviklet af AMG, Mercedes egen hustuner. Normalt har det været sådan at Mercedes har udviklet modellerne, og så har AMG forfinet dem. Den første model fra AMG var selvfølgelig Mercedes-AMG GT, og det er også denne bil, man læner sig voldsomt op ad i designet og køreegenskaber. Men med de fire døre skulle der bare være langt mere praktisk anvendelighed i denne kæmpe-sportvogn – lidt ligesom konkurrenten fra Porsche.

Den glatteste Mercedes – A-Klasse sedan

Op til 639 hk
Mindste V8-udgave er Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 med 585 hestekræfter, mens topudgaven Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 S 4MATIC+ leverer massive 639 hestekræfter og et brutalt moment på 900 Nm. Det rækker til en 0 til 100-tid på imponerende 3,2 sekunder, mens speedometernålen først stopper ved 315 km/t. De mange kræfter sendes ud til alle fire hjul igennem et nyudviklet 4MATIC+ firehjulstræk, som fordeler kræfterne mellem for- og baghjul variabelt. Det skulle ifølge Mercedes betyde, at man får fordelene ved firehjulstrækkets greb ved kraftig acceleration og samtidig med at baghjulstrækkets dynamik bevares, når Drift-indstillingen i køreprogrammet RACE vælges.

Porsche Panamera Turbo Sport Turismo – Guds slangebøsse

Mercedes lover, at den nye Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé er decideret praktisk uden for racerbanen. Skal der også være plads til svigermor, er det muligt at vælge bagsæderækken med tre siddepladser. Standardudstyret tæller blandt andet et Widescreen Cockpit, Burmester surround sound, kabinebelysning i 64 farver og de intelligente Multibeam LED forlygter. Fra rattet kan lydniveauet på AMG Performance udstødningssystemet desuden styres efter førerens ønske via de digitale knapper, som også bruges til at vælge køreprogram.

Rækkesekser lanceres senere
Senere bliver det muligt at vælge Mercedes-AMG GT 4-dørs coupe 43 og Mercedes-AMG GT 4-dørs coupe 53, som begge er udstyret med den nyudviklede rækkesekser på tre liter, som leverer henholdsvis 367 hestekræfter og 435 hestekræfter. Begge modeller er ligeledes udviklet af Mercedes-AMG og er derudover udstyret med et 48-voltssystem kaldet EQ Boost, som ved hjælp af genanvendt bremseenergi leverer op til 22 hestekræfter og 250 Nm ekstra over korte perioder.

Mercedes-Benz AMG GTR - Beast of the Green Hell

Men så er der lige det med prisen. Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 starter ved 2.920.400 kroner, og den svinehurtige Mercedes-AMG GT 4-dørs coupé 63 S starter ved 3.206.000 kroner. Begge modeller kan bestilles nu med levering i efteråret 2018.