Mercedes har netop lanceret en ny udgave af A-Klassen med plads til kufferter. A-Klasse sedan får ekstra plads, og så er den mærkets mest vindglatte model.

Mercedes lancerer en nu en sedan-udgave af deres mindste model, A-Klassen. Man skulle tro, at det ville gøre modellen CLA overflødig, men Mercedes har ingen planer om at udfase den model. Heldigvis for A-Klasse sedan mere plads sammenlignet med sin hatchback-søster. Bagagerummet er nemlig vokset fra 370 liter til 420 liter, som er ganske respektabelt for en bil i den størrelse. Samtidig er bagagerumsåbningen blevet større, så den måler 950 mm i bredden og 462 mm i højden.

Mercedes A-Klasse – Væltepeter er blevet voksen

Takket være designændringerne efter bagakslen, har A-Klasse sedan fået en mere slank profil, som betyder, den sammen med den seneste generation BMW 5-serie er verdens mest aerodynamiske serieproducerede bil lige nu med en Cw-værdi på 0,22. Det lave resultat er opnået ved bl.a. optimeret design af for- og bagspoilere, som leder luften effektivt forbi for- og baghjul, ligesom paneler under bilen og tætninger rundt om bl.a. lygter nedsætter turbulens og vindmodstand. Sidst Mercedes lavede så vindglat en bil var sidste generation af CLA 180 BlueEfficiency.

A-klassens motorer
A-Klasse sedan præsenteres med samme motorudvalg som A-Klasse hatchback med enten benzin- eller dieselmotor, som alle er firecylindrede. På dieselsiden præsenteres i første omgang A 180 d med 1,5-liters dieselmotor med 116 hk, som fås i kombination med enten 6-trins manuel gearkasse eller dobbeltkoblingsgearkassen 7G-DCT.

Tysk kassesucces – her er den nye Mercedes Sprinter

På benzinsiden er det muligt at vælge 7G-DCT til A 200, der med 1,4-liters motor og 163 hk bliver mindste benzinvariant i Danmark, mens A 220 4MATIC med 2,0-liters motor og 190 hk både har firehjulstræk og 7G-TRONIC som standard. Kraftigste udgave bliver i første omgang A 250 sedan, som fås både med og uden 4MATIC og udelukkende sammen med 7G-TRONIC.

A-Klasse sedan er udstyret med det intelligente infotainmentsystem MBUX – Mercedes-Benz User Experience – som gør det muligt for føreren at styre næsten alle bilens funktioner fra ét samlet system ved brug af enten touchpad, touchscreen eller simpelthen ved at bede bilen om det. Systemet er nemlig stemmestyret og vågner ved sætningen ”Hey Mercedes”.

Kinesisk specialitet - Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Samtidig er A-Klasse sedan blandt andet udstyret med vognbaneassistenten Active Lane Assist, som er i stand til at styre bilen tilbage i sin bane ved at bremse det ene hjulsæt separat. Dermed er bilen i stand til effektivt at rette hurtigt op, samtidig med at risikoen for at bilen skrider ud minimeres. Desuden er både den automatiske nødbremse Active Brake Assist samt fartpilot med fartbegrænser blandt standardsikkerhedsudstyret.

A-Klasse sedan kan forudbestilles fra efteråret.