Pickuppernes popularitet vokser verden over. Konceptet med firhjulstræk, høj frigang og lad passer både den til en aktiv livsstil og mange virksomheder. Det fungerer lige så godt til ny-skudt vildt, mountainbikes og skiudstyr, som til cementsække og motorsave.

Luksus og komfort
Den nye Mercedes X-Klasse gør det muligt for endnu flere at se pickuppen som et interessant alternativ til en SUV. Det er første gang, en bilfabrikant har udviklet en pickup i premiumklassen med alt, hvad det indebærer af både komfort og luksus.

”X-Klassen er den første pickup med overbevisende personbilsegenskaber,” siger Volker Mornhinweg, Head of Mercedes-Benz Vans.

X-Klassen kommer til Danmark i tre forskellige udgaver: Basis-udgaven PURE egner sig godt til funktionelle opgaver, PROGRESSIVE er en mere rå model, mens POWER er den luksuriøst-betonede udgave.

De, som er vant til premium-oplevelsen i en Mercedes, vil øjeblikkeligt føle sig hjemme i X-Klassen. Den tilbyder ikke mindre end seks forskellige indtræk - hvoraf to er læder - og dertil kommer tre forskellige interiør-linjer og forskellige versioner af loftsbeklædningen.

Bilen kan fås i ni forskellige farver og med 17-, 18- eller 19-tommers fælge. Bilen laster ca. 1.000 kg og trækker op til 3.500 kg.

Kan bestilles fra september
X-Klassen introduceres i første omgang som X 250 d (190 hk) og X 220 d (163 hk). Spærredifferentiale samt firhjulstræk med reduktionsgear findes som tilvalg. X-Klassen kan bestilles i Danmark fra medio september, hvor priserne også vil være tilgængelige, og de første biler forventes leveret til november.

Topmodellen X 350 d 4MATIC med en diesel V6-motor på 258 heste og permanent 4MATIC firhjulstræk rammer Danmark i løbet af sommeren 2018.

Komfort og terrænegenskaber
Der er lagt meget arbejde i at skabe en bil med stor komfort og høj sikkerhed. X-Klassen har skivebremser hele vejen rundt og stærkere LED-lygter end nogen anden pickup. Sikkerhedsudstyret inkluderer blandt andet syv airbags, bremseforstærker, Active Lane Keeping-assistent og Færdselstavleassistent. 360°-kamera findes som tilvalg. Spiralfjedre på alle fire hjul, lang akselafstand og en sporvidde på 162 cm giver både gode køreegenskaber og høj komfort.

Ligesom andre Mercedes-modeller er X-Klassen udstyret med ”Mercedes me”. Det betyder, at bilen har sit eget SIM-kort, der giver information om bilens position, brændstofniveau og anden driftsstatus direkte i en app. Bilen giver også selv information om servicebehov til værkstedet og kan selv ringe efter hjælp i tilfælde af en ulykke. Mercedes me giver også mulighed for Live Traffic Information, som opdaterer med information om ulykker eller kø direkte i navigationen og selv regner nye ruter ud.

Her på Biltorvet vender vi stærkt tilbage med en omfattende test i efteråret.