Holder du af markræs eller bor for enden af en grusvej, er der godt nyt - Ford laver en specialversion af Mustang Mach-e, som elsker grus lige så højt som strøm. 

Amerikanske ambitioner – Ford Mustang Mach E

Ford Mustang Mach-E Rally er (endnu) en specialversion af den elektriske SUV, Ford Mustang Mach-E.

Rallyvognen er en tunet version af Mach-E GT, og har to elmotorer, 487 hk og et drejningsmoment på, det som i pressemeddelselsen benævnes som "mere end 880 Nm". Bilen kommer med et lithium-ion batteri med netto kapacitet på 91 kWh.

Ford Mustang Mach 1 - den perfekte Mustang?

Mustang Mach-E Rally får Fords såkaldte MagneRide-affjedring - en støddæmperteknologi med stivere forfjedre og som tilpasser sig hurtigt til underlaget, ved at en magnetisk væske stimuleres elektronisk til at give mere eller mindre modstand i støddæmpningen.Den leveres med hvide 19 tommer-rallyalufælge, der er inspireret af Fords rallyhistorie. På dem er monteret 235/55 R19 Michelin CrossClimate2-dæk, der angiveligt skulle giver bedre vejgreb på løst underlag. 

Rallymaskinen – derfor elsker vi Toyota GR Yaris

For bedre at kunne modstå grus og andre overflader har Mustang Mach-E Rally fået ekstra beskyttelse af elmotoren foran og bagpå, men beskyttelsesfilm ved døre og hjulkasser samt stænkklapper skal tilkøbes.

Mustang Mach-E Rally får som den første Ford, et dedikeret RallySport Drive Mode, et system designet til kørsel på lukkede rallybaner.

Badebold på strøm - Mustang Mach E

For at teste den nye og helt elektriske rally-inspirerede elbil byggede Ford sin egen rallybane i Michigan, designet af rallycross-veteraner for bedst muligt at efterligne, hvad bilen kan blive udsat for i den virkelige verden. Her blev prototypen af Mustang Mach-E Rally kørt hårdt i rallytests lover Ford. Det skete for at sikre, at bilen kan modstå de hårde forhold, som den er beregnet til.

Amerikansk blærerøv - brugttest af Ford Mustang

Den stærke elbil kan leveres i starten af næste år, og den skulle komme til Danmark, oplyser Ford til os, men kan i øvrigt ikke oplyse om mere, så prisen kendes endnu ikke. 

Se alle elbiler til salg på biltorvet.dk lige her.

Ford Mustang GT – ti trin til himlen