Siden Bentley Motors Ltd. lancerede modellen Bentley Arnage i 1998, har den elegante limousine været det sofistikerede flagskib i Bentleys modelprogram. For at fastholde positionen i det prestigefyldte luksussegment har Bentley Arnage gennem det sidste årti gennemgået en konstant forfinelsesproces af modellens karrosseri, design, chassis samt motor og gearkasse.

For at fejre 10 år med Bentley Arnage, 50-året for den kraftfulde V8-motor og 90 år med Bentley-mærket, lancerer Bentley Motors Ltd. en limited edition i forbindelse med den internationale biludstilling i Paris i oktober 2008. Den nye Bentley Arnage Final Series byder på en unik specifikation, der kombinerer ydelsen fra den 500 hk Bentley Arnage T med den luksuriøse Bentley Arnage R krydret med designelementer fra den elegante Bentley Brooklands Coupé. Bentley Arnage Final Series er det ultimative udtryk af britisk  luksus og ubesværede kræfter i en limousine - en storslået finale, for den mest storslåede Bentley.


Håndbygget på Bentleys fabrik i Crewe, England, vil Bentley Arnage Final Series kun blive produceret i 150 eksemplarer. En unik afsked med mærkets succesfulde flagskib. Bestyrelsesformand og CEO for Bentley, Dr. Franz-Josef Paefgen, forklarer: "I ti år har Arnage nydt ekstraordinær succes i toppen af luksus-segmentet. Final Series er en hyldest til Arnage-epoken, mens Bentley forbereder sig på næste generation af mærkets flagskibs-model."


Baseret på den sportige Bentley Arnage T vil Final Series tilbyde en kombination af eksteriørdetaljer, der yderligere forstærker modellens kraftfulde positur. Hovedingredienserne i den karakteristiske fremtoning er den tonede kølergrill, 20 tommer aluminiumsfælge og "Le Mans" luftindtag i frontpartiet. Takket være modellens håndbyggede eksklusivitet og superb kvalitet vil Bentley Arnage Final Series indeholde selve essensen af den DNA, som kendetegner en skræddersyet Bentley. Interiøret er bemærkelsesværdigt rummeligt og luksuriøst for den ultimative rejseoplevelse i komfortable  omgivelser.

Bentley er den eneste bilproducent i verden, der som standard tilbyder en kabine fuldt beklædt med læder. Alene rattet tager 16 timer at fremstille med sine dobbelte syninger, mens fabrikkens dygtige håndværkere bruger hele 13 dage på udarbejdelsen af et komplet sæt matchende træindlæg til kabinen. Bentley Arnage Final Series kan leveres i henholdsvis 42 og 25 forskellige eksteriør- og interiørfarver samt valg mellem tre typer af træ. Dertil kommer paletten af muligheder fra den specielle "Mulliner" afdeling, der sammensætter modellen efter kundens ønsker.


Under det karismatiske bomærke er Bentley Arnage Final Series udstyret med samme V8-motor og 6-trins ZF-gearkasse, som Bentley benytter i Arnage T modellen. I Bentley Arnage Final Series yder den fantastiske aluminiumsmotor hele 500 hk og 1.000 Newtonmeter med 90 procent af det maksimale drejningsmoment til rådighed mellem 1.800 og 3.800 o/min. Acceleration fra 0-100 km/t er opnået på 5,5 sekunder, 160 km/t tager 12 sekunder, og topfarten er fænomenale 288 km/t.

Bentley Arange Final Series kan allerede nu bestilles hos eneforhandleren i Danmark Bentley Copenhagen med forventet levering til april 2009.