Hyundai Getz med nyt design og nye motorer

De 60 autoriserede Hyundai forhandlere er nu klar til at præsentere den nye model af en af Danmarks mest populære biler, Hyundai Getz. Introduktionen finder sted ved et åbent hus arrangement over hele landet i weekenden den 5. og 6. november. Blandt nyhederne er to kraftigere motorer og nyt design udvendigt og indvendigt.

Hyundai Getz har opnået stigende popularitet siden introduktionen for tre år siden. I første halvår af i år købte over 2.000 danskere en Getz, og i august opnåede den en placering som nummer et på top 10 listen over de mest solgte biler i Danmark.

Med sin rummelighed, flotte design, praktiske anvendelighed, gode køreegenskaber og attraktive pris appellerer den til et bredt udsnit af den danske befolkning.

Den mest solgte model i Danmark, Getz 1,3 5-dørs, ændrer navn til Getz 1,4, og den nyudviklede og større motor yder 97 hestekræfter, 12 flere end forgængeren. Topfarten er 170 km/t, og accelerationen fra 0 til 100 km/t klares på blot 11,2 sekunder. Den kører 16,7 km på literen ved blandet kørsel efter EU-normen.

Motoren i de to øvrige benzin modeller 1.1 og 1.6 er uændrede.

Ny firecylindret dieselmotor

Også Getz dieselmodellen får ny motor. Hvis man lægger hovedvægt på trækkraft og den afslappede kørsel, som færre gearskift i en bil med dieselmotor kræver, så er den nye Getz 1,5 dieselmodel værd at overveje.

Den nye firecylindrede dieselmotor har 88 hestekræfter, et plus på seks i forhold til den tidligere model, og det højeste drejningsmoment, som er et udtryk for trækkraften, er på hele 215 Nm, der er til stede allerede fra 1.900 omdrejninger pr. minut. Topfarten er 173 km/t. 0-100 km/t klares på 12,1 sekunder. Dieselmodellen forventes introduceret i marts måned.

Getz nye ansigt præges først og fremmest af de trekantede forlygter, der elegant og i harmoni med de øvrige designelementer er trukket op langs siderne af kølerhjelmen. Kølergrillen er i et raffineret netdesign, der er tågeforlygter (kun i 1,6 modellen), og en sporty kofanger fuldender den nye forende. Den kraftigere sidefenderliste giver et endnu mere frisk og sportsligt udseende.

Bagenden præges af nye smarte lygter, centerplaceret tågelygte og en kraftigere kofanger. Hertil kommer helt nye lakfarver.

I kabinen er indtrækket i et nyt flot mønster, som harmonerer smukt med det nye instrumentbræt. Den nye Getz er opgraderet med radio med RDS og CD-afspiller. Endvidere er der nu mulighed for at slå passagerairbag’en foran fra, så man kan bruge en bagudvendt barnestol

Priser

Alle fire Hyundai Getz modeller fås med tre eller fem døre. Prisen på Hyundai Getz 1,1 med tre eller fem døre er uændret, henholdsvis 114.995 kr. og 119.995 kr. Getz 1,4 koster henholdsvis 134.995 kr. og 139.995 kr., mens Getz 1,6 kan fås til henholdsvis 142.995 kr. og 147.995 kr. med tre eller fem døre. Dieselmodellerne er endnu ikke prissat.