Nye BMW-modeller i Frankfurt

BMW blænder op for to nye modelrækker og fire nye modeller på IAA i Frankfurt

BMW’s 3.400 kvadratmeter store pavillon på den internationale bilmesse, IAA i Frankfurt, bliver uden tvivl noget af et tilløbsstykke. Her er nemlig verdenspremiere på to nye modelrækker og fire nye modeller samt ny teknologi og epokegørende udstyr.
Størst vil interessen uden tvivl være omkring den genskabte BMW 6-serie og udvidelsen af X-serien med BMW X3 - den første sports- og aktivitetsbil i sin klasse.
Med drømmebilen BMW 645Ci viderefører BMW sin stolte tradition for luksuscoupéer. Med sin elegance, dynamik, motorisering, køreegenskaber og pladsforhold sætter den helt nye standarder i klassen.
Det samme gør BMW X3. Det dynamiske og alsidige køretøj forener den typiske BMW adræthed med den brede anvendelighed, som kendetegner en SAV - sports- og aktivitetsbil.

Drømmebilen anno 2003
Den nye 6-serie er dyb, lang og bred og udstråler selvtillid. Med en længde på 4,82 meter, bredde på 1,85 meter og højde på kun 1,37 meter er den bemærkelsesværdig stor, og det giver masser af plads i kabinen. Ligesom 5-serien og 7-serien er alle funktioner, der er relevante under kørslen, samlet på rattet eller i dets umiddelbare nærhed. Toppen af det righoldige udstyr er et audioanlæg, der matcher højkvalitetsanlæg til hjemmebrug, samt klimaautomatik som standard.

Den første kompaktesports- og aktivitetsbil
Med BMW X3 tilfører BMW simpelt hen markedet for sports- og aktivitetsbiler en helt ny klasse. X3 forener den kompakte BMW’s adræthed med den suveræne kørefornemmelse fra X5. Den fuldstændig nye og enestående bil har en længde på 4,6 meter, hvilket er 87 mm længere end BMW 3-serie tou-ring - men næsten 30 cm kortere end den nye 5-serie sedan. Storebror X5 er 4,67 meter lang.
For dynamikken sørger en sekscylindret motor med seks-trins gearkasse og det nye elektronisk regulerede firehjulstræksystem xDrive. Den særlige kørselsfornemmelse skabes gennem den høje siddeposition, den store kabine og det specialdesignede udstyr i den kompakte SAV.

Den nye model kommer på markedet i tre varianter: X3 3,0i med 231 hestekræfter, X3 3,0d med 204 hestekræfter og X3 2,5i med 192 hestekræfter.

Nyt i 5-serien: 545i og 525i
Kort efter den nye 5-series debut med modellerne 520i, 530i og 530d fuldender BMW sedanrækken i form af BMW 545i med V8-Valvetronic motor og 525i med 2,5 liters sekscylindret rækkemotor.
Den 4,4 liter store V8-motor af aluminium med 333 hestekræfter får BMW 545i til at sætte nye standarder i sin klasse. Den når 100 km/t på blot 5,8 sekunder, og tophastigheden er elektronisk reguleret til 250 km/t.
Også det noble udstyr fortæller, at her er en særlig model: Læderpolstring, elektronisk sædeindstilling hos både fører og forsædepassager samt klimaautomatik som standard.
Den 2,5 liter store BMW 525i med Bi-Vanos og et anlæg, der opsuger resonanslyde, fuldstændiggør paletten af sekscylindrede rækkemotorer i programmet. Den har 192 hestekræfter og en sekscylindret manuel gearkasse. Dens udstyr svarer til 520i, 530i og 530d.

Roadsternyhed: Z4 2,2i
Fra og med IAA i Frankfurt hedder basismodellen af Z4 roadsteren BMW Z4 2,2i. Den er udstyret med den velkendte 2,2 liters sekscylindrede rækkemotor, som yder 170 heste-kræfter.
Motoren sætter den dynamiske og sportslige BMW roadster i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t på 7,7 sekunder, og den højeste hastighed er 225 km/t.


3-serie nyhed: 320Cd
Dynamisk elegance på vejen og den højeste grad af fornuft på tankstationen. Sådan er den nye BMW 3-serie coupé. Dens toliters firecylindrede motor yder 150 hestekræfter og sørger for dynamik til en beskeden brændstofomkostning, idet den kører over 17,5 km/l.

Fra skudsikker X5 til mekanikerbrille
Blandt de øvrige spændende indslag i BMW pavillonen er en BMW X5 security, som kan holde selv beskydning med kaliber 44 ude, en BMW 7-serie, hvis interiør er præget af maritimt design og en BMW 5-serie udstillingsbil, som viser mange af de muligheder, der åbner sig med BMW Individual, som tilbyder at bygge bilerne færdige efter kundens ønsker, hvad angår farver, interiør og udstyr.
Blandt det nye udstyr er front- og hækkamera, den særlige adaptive kurvebelysning med Bi-Xenon lys og en helt nyt friskluftanlæg, som bygger på solceller og ventilatorer, indbygget i biltag af glas.
Også den autoriserede BMW-mekaniker kan hente nyt på IAA i form af en databrille, som giver virtuelle markeringer og relevante anvisninger under arbejdet - samtidig med, at han kan se på dét, han laver.
Endelig er der Connected Drive - et system som muliggør, at ét køretøj kan kommunikere direkte med et andet og advare mod farer i trafikken. Systemet kan naturligvis synkroniseres med alt det andet elektroniske udstyr, vi benytter i det daglige.