Kia overraskede alle for små tre år siden med sin Stinger, en fastback-sportssedan, der leverede et noget nær tysk ekspresstog af køreglæde og kvalitet og det til en koreansk, overkommelig pris. Nu kommer så en samuraispids forbedringer, der gør den skarpere.

Indvendigt tilbyder den opgraderede Stinger endnu mere komfort med et revideret design, nye materialer af højere kvalitet og opdateringer til infotainmentsystemet, lyder fra Kia.

Kia bygger hardcore Stinger GT420 – fordi de kan

Foran får den nye LED-forlygter og -kørelys. Bagpå giver en ny kombinationslygte en ny lyssignatur, der udvider bilens fulde bredde og efterligner formen på spoileren, der er integreret i bagagerumsklappen. De nye blinklys omfatter en samling af 10 individuelle LED-enheder – hver arrangeret i et gittermønster for at efterligne udseendet af et målflag. I samme genre er muligheden for at få større afgangsrør med en mere præstationsinspireret diffusor for at give bilen et mere muskuløst udtryk. To nye 18- og 19-tommer fælge med et snørklet geometriske design, der skulle gøre den mere sportsligt, er også en mulighed.

Farver og striber
Der tilføjes endnu en lakfarve til Stingerens farvepalette og to nye eksteriørpakker introduceres også.

Far, jeg skal kaste op: På juletur i Kia Stinger GT

Visuelle og materielle opgraderinger skulle forbedre bilens komfort på de lange ture og skabe en mere luksuriøs atmosfære.

Rattets nederste del har fået en metallisk finish, der matcher en ny kromramme, der omgiver det digitale instrumenthus.

Bakspejlet er nu rammeløst, hvilket skaber et moderne udseende og forbedrer udsynet.

Hvem bliver Årets Bil?

Afhængig af specifikationen kan instrumentpanelet og dørene fås med nye kontrastsyninger, mens midterkonsollen fås i aluminium- eller kulfibertrim.

Kabinen har også fået ny stemningslys, der giver føreren mulighed for at vælge mellem 64 forskellige interiørbelysninger.

Kommer måske i år
Nye interiørmuligheder inkluderer bl.a. Nappa læderindtræk i hhv. sort, rød eller beige samt en ny Saturn Black-pakke med sæder i sort ruskind med kontrastfulde røde syninger i et kæde-mønster, designet til at efterligne leddene i en urrem.

Ford Mustang GT – ti trin til himlen

Den nye KIA Stinger forventes at være tilgængelig omkring årsskiftet. KIA vil snart afsløre flere detaljer om den opgraderede Stinger, herunder det nye line-up og drivlinjeteknologier.