Når Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen for 17. gang i weekenden 5.-6. august på Bellahøj i København, bliver det traditionen tro i selskab med flere dygtige racerkørere og ikke mindst vanvittigt flotte, historiske biler.

Som de tidligere år vil der, udover de mange forskellige racerløb, være et væld af aktiviteter på området. Med food courts, go-kart baner og udstillinger i alle afskygninger tilbyder Copenhagen Historic Grand Prix meget mere end et historisk løb, hvor bl.a. Le Mans-legenden Tom Kristensen og Prins Joachim kan opleves som kørere.

Blandt de mange oplevelser uden for banen markerer Toyota sig med en stand, der byder på et overflødighedshorn af både historisk stjernestøv, moderne højteknologi og ikke mindst den helt rette motorsportsstemning.

Biler i alle afskygninger
Først og fremmest vil Toyotas imponerende hybridracerbil med over 1.000 hestekræfter, der er kendt fra det legendariske 24-timers løb på Le Mans, kunne opleves for første gang nogensinde i Danmark.

Der vil i den forbindelse være mulighed for at leve sig helt ind i rollen som en del af et motorsportsteam, da der kan prøves kræfter med et dækskifte på hybridracerbilen. Fuldstændig som ved et rigtigt pitstop. Der bliver taget tid, og de hurtigste kan vinde flotte præmier.

Den højpotente rallybil Toyota Yaris WRC med 380 hestekræfter vil også kunne opleves ved dette års Copenhagen Historic Grand Prix. Efter 17 års pause fra VM-serien i rally, WRC, gjorde Toyotas motorsportsafdeling TOYOTA GAZOO Racing tidligere i år comeback. Og hvilket comeback. Allerede i sæsonens andet rally – det svenske rally – indtog Toyota øverste trin på sejrsskamlen.

Toyota har mange års stolte traditioner i rallysporten, og der er da også gjort plads til en historisk rallybil på udstillingsstanden i form af en Toyota Corolla Coupe SR 1600, som den dag i dag fortsat deltager i forskellige rally for historiske biler.

Hvis en moderne hybridracerbil, en kraftfuld rallybil eller en historisk rallybil ikke lige er sagen, vil der også være noget at opleve for dem, der sætter pris på de lidt mere klassiske ting i livet. Den legendariske sportsvogn Toyota 2000GT, som bl.a. har fungeret som James Bond-bil med Sean Connery på forsædet, vil tage plads ved siden af de nyere biler. Den klassiske sportsvogn blev kun produceret i 337 eksemplarer fra 1967 til 1970 og er i dag ekstremt sjælden.

Endelig vil hele Toyotas hybridlinje af personbiler også være linet up, hvor der bliver rig mulighed for at lære mere om Toyotas hybridteknologi.

For hele familien
Copenhagen Historic Grand Prix er for hele familien, og det er Toyotas stand også. I samarbejde med Børneulykkesfonden og Høst & Søn har Toyota lavet Trafikklubben Ny Trafikant.

Derfor vil der også være noget for de helt små trafikanter i form af en sjov og lærerig trafiklegeplads. Her kan børnene få viden om, hvad det vil sige at begå sig i trafikken, og de kan sågar få sig et trafikklub kørekort, hvis de klarer sig sikkert igennem banen på trafiklegepladsen. I mellemtiden kan far måske beundre de flotte racerbiler.