Optimal sæsonstart for Seat Cordoba og Torben Møller Rallycross team

Seat Cordoba WRC med rallycross-køreren Torben Møller bag rattet satte en ny sæson i gang på Estering i Tyskland i weekenden den 26.-27. april, da første afdeling af det internationale tyske rallycross mesterskab løb af stabelen. Med de hurtigste tider og sejr i alle tre test-heat var Torben Møller i Seat Cordoba WRC selvskreven på pole-position i A-finalen. Ud over at testen forløb særdeles tilfredsstillende, ligger Seat og Torben Møller nu i toppen af det tyske internationale mesterskab.

Løbet var den afsluttende test, før Seat Cordoba WRC og Viborg-kørerens store satsning i EM-serien i rallycross, hvor det går løs på Lousada-banen i Portugal med første afdeling den 16.-18. maj. ”Sejren giver virkelig blod på tanden, og vi er allerede nu i gang med at forberede os til EM-åbningsløbet i Portugal” slutter Torben Møller.

”Vores Seat Cordoba WRC har været totalt adskilt og renoveret. Derudover er mange komponenter optimeret, så vi kan gøre os gældende i selskab med de bedste teams i Europa. Ikke mindst motoren har betydelig højere ydelse, end den havde i 2002, og et bedre drejningsmoment. Dette har givet mulighed for at ombygge gearkassen fra seks trin til fire trin, så der skal bruges mindre tid på at skifte gear”, fortæller Torben Møller.

I løbet på Estering stillede både den tyske og danske elite op med den tyske mester Rolf Volland i Volkswagen Golf GTI Turbo i spidsen. Kørerne blev budt på svære og omskiftelige forhold, da der undervejs var både flot solskin og tunge regnbyger, så banen skiftede karakter undervejs og til tider var meget fedtet og glat. I finalen havde Torben Møller følgeskab af tyske Rolf Volland. ”Vi lavede en perfekt start og var en smule presset af Volland i første sving, men trak så en lidt fra. Der blev lige nøjagtigt skabt så meget afstand, at der ikke kunne lægge pres på Seat Cordoba WRC, og vi kørte i mål som vinder af dagens løb”, fortæller Torben Møller.