Landets Seat forhandlere præsenterer den ny generation Cordoba i weekenden 22. og 23. marts ved et åbent hus arrangement kl. 11-16.

Den ny Seat Cordoba forener styrke, personlighed og ikke mindst sportsligt design. Derudover tilbyder Cordoba fornemme præstationer og et godt motor- og udstyrsprogram.

Det sportslige design er kendetegnet ved den markante front med den store kølergrill og de smukt svungne forlygter. Det gælder også de karakteristiske baglygter, som består af to smalle lygtebånd med hver fire runde lygteenheder bag klart glas.

Seat Cordoba leveres med det ny undervognskoncept, som blev introduceret i de nye Ibiza modeller. Undervognen er aktiv styrende takket være en velafstemt affjedring og DSR, den fartafhængige elektrohydrauliske servostyring, som automatisk tilpasser servovirkningen efter kørselsforholdene. Dette sikrer let manøvrering ved blandt andet parkering, men også stabil styring ved høj fart.

Kabinen i Seat Cordoba anno 2003 er mere rummelig end forgængeren. Akselafstanden er 17 mm længere samtidig med, at bredden er øget med 58 mm. Også bagagerummet er blevet større og kan nu rumme op til 485 l, hvilket gør det til et af klassens største.

Tre benzinmotorer og to TDI motorer
Seat Cordoba markedsføres med tre benzinmotorer og to turbodiesel motorer. Benzinversionerne starter med den højteknologiske og velkørende 3-cylindrede 1,2 liters motor med 64 hk. Det er en økonomisk motor, som kører 16,8 km/l, og dette giver en halvårlig grøn ejerafgift på kun 760 kr. Motoren er støjsvag, og takket være en balanceaksel har den en meget vibrationsfri gang. Derudover tilbydes to 1,4 liters motorer med henholdsvis 75 hk og 100 hk.

De to 1,9 TDI-motorer er begge er udstyret med det avancerede pumpedyse-indsprøjtningssystem. 1,9 liters TDI motoren med 100 hk udmærker sig med et imponerende bundtræk, og brændstoføkonomien lyder på imponerende 20,2 km/l. Cordoba 1,9 TDI med 130 hk er topmodellen i motorprogrammet. Denne model leveres med 6-trins gearkasse som standard. Drejningsmomentet er på 310 Nm ved bare 1.900 omdrejninger i minuttet, og også denne motor byder på en flot brændstoføkonomi – 19,4 km/l ved blandet kørsel.

Omfattende standardudstyr
Basisversionen er Stella. Standardudstyret omfatter bl.a. elrudehejs foran, fjernbetjent centrallås, elektrisk indstillelige og opvarmelige sidespejle, højdejusterbare forsæder, 5-trins varme i forsæderne og en RDS radio med cd-afspiller. Af sikkerhedsudstyr kan nævnes fire airbags, ABS, elektronisk bremsekraftfordeling, mulighed for deaktivering af airbag ved højre forsæde, tågeforlygter og ISOfix beslag på bagsædet til fastgørelse af to barnestole.Det næste udstyrstrin er Sport, og udover Stella-udstyret omfatter det blandt andet sportssæder foran, multijusterbart 3-eget sportslæderrat, lædergearknop i sportsdesign med lædermanchet, kørecomputer og antispinregulering i TDI versionen.

Modelprogram og priser for Seat CordobaCordoba Stella 1.2 12V (64 hk) 166.990 kr.Cordoba Stella 1.4 16 V (75 hk) 172.994 kr.Cordoba Stella 1.9 TDI PD (100 hk) 218.992 kr.Cordoba Sport 1.4 16 V (100 hk) 203.992 kr.Cordoba Sport 1.9 TDI PD (130 hk) 259.992 kr.

I weekenden 22. og 23. marts er der mulighed for at prøvekøre Seat Cordoba hos Seat-forhandlerne landet over.