Den hidtil mest sportslige Gran Turismo forlader pitten hos Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG Stuttgart i form af den nye Porsche Panamera GTS. GTS står for Grand Turismo Sport, som har været indbegrebet af ekstraordinære Porsche køreegenskaber lige siden den legendariske 904 Carrera GTS blev introduceret tilbage i 1963.

 
Modellen er endnu mere kraftfuld og med opgraderede bremser og et karosseri, der er sænket med ti millimeter. Ydermere gør en mere sportslig undervogn med luftaffjedring og PASM modellen i stand til at gøre sig på en racerbane uden at gå på kompromis med funktionaliteten. At denne model er den mest sportslige Porsche Panamera model understreges også ved den karakteristiske lyd.

Visuelt skiller den nye Porsche Panamera GTS sig ud ved et karakteristisk design i fronten, siderne og bagenden samt fremhævede sorte detaljer. Interiøret understreger ydermere den sportslige personlighed med sportssæder, sportsrat med med skiftepaddles samt eksklusivt GTS læderinteriør og Alcantara-overflader.

Porsche Panamera GTS får sine kræfter fra den modificerede 4,8-liters V8 motor, der leverer 430 hk ved 6.700 o/min., hvilket overstiger Porsche Panamera S & 4S søstermodellerne med 30 hk. Det maksimale drejningsmoment er steget fra 500 Nm til 520 Nm. Kombinationen af PDK-gearkassen og Sport Chrono pakken, som er standard på Porsche Panamera GTS, sikrer en særlig dynamisk og uafbrudt acceleration. Dette gør det muligt for Porsche Panamera GTS at nå 100 km / t på under 4,5 sekunder og tophastigheden er 288 km / t. I henhold til NEDC er det gennemsnitlige brændstofforbrug på Porsche Panamera GTS 10,9 l/100 km. Med lav friktions dæk nedbringes brændstofforbruget til kun 10,7 l/100 km, hvormed Porsche Panamera GTS fortsat er benchmark i sit segment ligesom alle øvrige Porsche modeller.

De oplyste værdier ved acceleration og topfart fortæller kun en del af sandheden om den nye Porsche Panamera GTS' sportslige egenskaber. Det er primært modellens undervogn, som gør den egnet til banekørsel: Den adaptive luftaffjedring og Porsche Active Suspension Management (PASM) som er standard har en enestående evne til hele tiden at tilpasse sig udfordringerne under kørsel ved at regulere nivellering, højde, affjedring og elektronisk justering af støddæmperne. Reguleringen er designet til at forbedre modellens agilitet og styrke den nye Gran Turismos sportslige egenskaber. Fem millimeter tykke afstandsskiver mellem hjul og hjulophæng øger sporvidden på bagakslen, hvilket giver Porsche Panamera GTS en endnu mere stabil kørsel. Det nødvendige vejgreb sikres af dæk i størrelsen 255/45 på 19-tommer alufælge på forakslen og 285/40-19 på bagakslen. Nedbremsning af den sportslige Porsche Panamera GTS kontrolleres af det enestående bremsesystem fra Porsche Panamera Turbo.

Den nye Porsche Panamera GTS er klar til levering fra februar 2012 til priser fra kr. 2.499.420,- inkl. moms og afgifter.