Nyt design ogny kraftigere dieselmotor

2005-modellerne af den populære Hyundai SUV, Santa Fe, er kommet til landet i et nyt mere retliniet design. Samtidig er modellerne blevet udstyrsmæssigt opgraderet, og den største enkeltnyhed er en stærkere dieselmotor i 2,0 liters versionen med firehjulstræk.

Forfra præges Santa Fe af det nye kølergitter med en bred horisontal ribbe i lakfarven. Sidefenderne er blevet mere strømlinet, og letmetalfælgene er i nyt design med fem eger. Bagtil er kofanger og baglygter redesignet og tågelygterne i kofangeren er nu blevet mere rektangulære.

I kabinen er der kommet nye indtræks farver og instrumenterne er i et mere dynamisk design, og det sportslige rat er sort uanset interiørfarve.

Udstyrsmæssig opgradering af alle modeller

Alle fire Santa Fe modeller er blevet opgraderet udstyrsmæssigt:

2,0 GL og 2,0 GL CRDi versionerne med forhjulstræk har nu 15 tommer alufælge og fjernbetjent centrallås/alarm som standardudstyr.

2,0 GLS CRDi med firehjulstræk har ny VGT-motor med variabel turbo og 125 hestekræfter mod de nuværende 112, og den er også blevet endnu mere momentstærk. Det højeste drejningsmoment er 285 Nm, og det er til stede allerede fra 1.950 omdrejninger pr. minut. Tophastigheden er 171 km/t, og brændstofforbruget 13,3 km/l ved blandet kørsel efter EU-normen og manuelt gearskift.

Endvidere har 2,0 GLS CRDi 4x4 samme firehjulstræksystem, som netop er introduceret i Hyundai Tucson. D.v.s. permanent træk på forhjulene og overførsel af kraft til bagakslen efter behov via en elektromagnetisk kobling. Modellen er endvidere opgraderet med klimaanlæg og tripcomputer.

Topmodellen 2,7 GLS Aut. med firehjulstræk er opgraderet med tripcomputer og forrudevisker-afiser.

Komfortabel og rummelig

Santa Fe’s kombination af et sporty og kraftfuldt design, mulighed for firehjulstræk der øger anvendelsesmulighederne, samt meget værdi for pengene har gjort den til en populær SUV.

Som gul plade bil benyttes Santa Fe i mange forskellige brancher og til en række formål. Den kombinerer komfort og køreglæde med et varerum, der er 1,7 meter langt, halvanden meter bredt og knap en meter højt.

I hvid plade udgaven er der god plads til familien på fem, og bagagepladsen rækker også til længere ferieture.

Dertil har bilen mange praktiske detaljer som for eksempel flip-op bagrude, og listen over standardudstyr er meget lang.

Den faceliftede Santa Fe er til salg hos Hyundai forhandlerne fra 1. december til priser fra 134.995 ex. moms og 289.995 på hvide plader.