Gætterierne har været mange og nu melder Volkswagen endelig ud, hvad deres nye minibil up! skal koste.

Volkswagen har valgt at introducere up! på det danske marked til priser startende allerede ved 89.990 kr.

Thumbs up til udstyret
Med så lav en introduktionspris, vil man normalt forvente et beskedent standardudstyr. I tilfældet Volkswagen up! er dette dog ikke gældende. up! leveres i tre udstyrsvarianter under navnene, take up!, move up! og high up!

Alle up! har som del af standardudstyret city emergency brake, et laserbaseret system, der bremser bilen ned, hvis objekter kommer for tæt på bilens front, dermed forebygger systemet påkørselsulykker og er unik til up!, der er oplagt som bybil. Volkswagen er første producent, der introducerer denne teknologi i mikro-bils-segmentet. up! har naturligvis også ESP og ABS med antispinregulering og servostyring som standard. up! er udstyret med BlueMotion Technology, hvilket vil sige, at bilen bl.a. har start-stop-system, genvinding af bremseenergien og letløbsdæk. Samtlige up! tilhører energiklasse A og kører mellem 22,2 og 23,8 km/l.

Take up!, der er indstigningsniveauet har sortlakerede dørhåndtag og sidespejle. Stødfangerne er lakerede i bilens farve og førersæde og rat er højdejusterbart. Ruderne foran er elbetjente og bagsædet kan nedfældes. Desuden er up! udstyret med fjernbetjent centrallås, isofix beslag til fastgørelse af barnestole og ikke mindst radio med cd og aux-in.

Bevæger man sig et udstyrsniveau op, meget sigende til move up! får man udover udstyret fra take up! dørhåndtag og sidespejle lakeret i bilens farve, easy-entry-funktion, der gør ind- og udstigning lettere for bagsædepassagerer samt et split-bagsæde. I bagagerummet får man en variabel bund, der gør opbevaringen mere handy og man får flere kromdetaljer i kabinen bl.a. ved luftdyser og håndtag. Slutteligt har move up! hele 6 højttalere til anlægget.

High up! har som luksusudgaven af up! 15" alufælge "spoke", læderrat og håndbremsegreb i læder, sædevarme foran, elektrisk indstillelige sidespejle med varme samt tågeforlygter. Udstyrsniveauet high up! fås udelukkende i kombination med den største af up! - motorerne med 75 hk.

DK-pakker
Volkswagen har sammensat tre udstyrspakker, en til move up! og to til high up!

DK-pakke move up! indeholder det nyudviklede navigations- og multimediesystem maps + more, der enkelt klikkes ind øverst på bilens midterkonsol. Maps + more er fuldt integreret med bilens netværk. På den ene side kan man via maps + mores touchscreen aktivere telefon, navigation og infotainment, men samtidig informeres man via skærmen om vigtige informationer om bilen, fx aktuelt brændstofforbrug.  Apps gør det muligt, at individualisere maps + more helt. Maps + more taler naturligvis dansk. Udover maps + more får man sædevarme foran, elektriske sidespejle med varme og tågeforlygter. Prisen er 7.499 kr.

DK-pakke high up! Indeholder maps + more, parkeringscensor bagtil (denne vises optisk på maps + mores touchscreen), multifunktionsanlæg og fartpilot. Prisen er 8.999 kr.

Sportspakke til high up!  I denne udstyrspakke får man sportsundervogn, tonede ruder og 16" alufælge "Classic". Prisen er 8.499 kr.

Aircondition fås til den 3-dørs up! til 4.999 kr.

Priser og motorer:

Motor & Gear 

Forbrug

Energiklasse 

Take up! 

Move up! 

High up! 

1,0 60 hk BMT 5 gear

23,8 km/l

89.990,- 

97.990,- 

1,0 75 BMT 5 gear 

23,3 km/l

104.990,- 

117.990,- 

1,0 BMT Automatgear 

22,2 km/l

114.990,- 

127.990,- 

 

 

 

up! kan reserveres hos de danske VW forhandlere fra november. Levering forventes i  marts 2012.