Den nye Nissan X-Trail er nydesignet helt fra bunden og slutter sig til de nydesignede versioner af Qashqai og Juke i Nissans yderst omfattende crossover-familie – med ny teknologi, stil og klassens højeste niveau af praktiske egenskaber. Den nye X-Trail blev vist første gang på biludstillingen i Frankfurt i 2013. Den kommer til salg i Europa i juli og markerer starten på endnu et spændende kapitel i Nissans crossover-succeshistorie.

OVERSIGT
Den nye X-Trail kombinerer Nissans berømte 4x4-DNA med friske ideer og teknologier fra mærkets banebrydende crossover-modeller. Tilsammen former de en bil, som sætter ny grænser for segmentet for kompakte SUV'er.

Den nye X-Trail er bygget på den nye fællesudviklede Renault-Nissan Alliance Common Module Family (CMF)-platform. Bilen er lige så hårdfør og gennemført som den foregående model, men tilfører crossover-stil og -effektivitet, spændende design, innovativ teknologi, fremragende komfort og praktiske egenskaber i særklasse.

Nissans ønske om at gøre den nye X-Trail til den mest successfulde modelvariant i C-SUV-segmentet er drivkraften bag bilens spændende nye design. Den nye X-Trail passer perfekt til mærkets vision om moderne crossover-SUV-design med et markant nyt look, som understreger Nissans nyeste designsprog.

Takket være et jævnt og alligevel muskuløst karrosseri kombinerer den nye X-Trail eventyrets styrke og ånd med organiske, flydende linjer. Den både elegante og sportslige profil omfatter også en række nye design-features og detaljer som fx flotte nye forlygter – med LED som standard på de højeste udstyrsvarianter – og en markant ny LED-signaturstribe, der gør, at bilen straks genkendes i mørke. Andre detaljer omfatter en elbetjent bagklap og et panoramasoltag, der kan åbnes.

I kabinen byder den nye X-Trail på en helt ny atmosfære for personerne i bilen. Konstrueret helt fra bunden – inklusive syv sæder (ekstraudstyr) – er kabinen udstyret med en skrånende teatersædekonstruktion, så alle passagerer har godt udsyn. Med førsteklasses materialer og gennemtænkt konstruktion sætter den nye X-Trail nye standarder for adgangen til bagsædet, pladsen for passagererne på tredje sæderække og teknologi i bilen. X-Trail fremviser også den nyeste generation af NissanConnect-systemet med smartphone-integrering og en række nye muligheder så som adskillige indbyggede apps, der forbedrer den opkoblede køreoplevelse.

Den nye X-Trail drives af en kraftfuld og samtidig økonomisk dCi 130-motor, som leverer den optimale balance mellem brændstoføkonomi og raffinement ved alle hastigheder. Bilen fås både med tohjulstræk og firehjulstræk, hvor sidstnævnte omfatter Nissans nyeste generation af ALL MODE 4x4-i-transmissionen. I kombination med Nissans nye Chassis Control-system og Nissan Safety Shield giver den nye X-Trails drivlinje føreren et omfattende netværk af sikkerheds- og komfortfunktioner.

Nissan i Danmark satser meget på deres SUV modeller, og det er derfor lykkedes at lave en ekstra skarp pris på indgangsmodellen Nissan X-Trail 1,6 diesel (130 hk). Prisen er 359.900,-. 

Den nye X-Trail kommer til at spille en meget markant rolle i Nissans voksende crossover-familie. Den vil blive bygget på ni forskellige fabrikker rundt om i verden til mange forskellige lande. På verdensplan var forgængermodellen en af koncernens bedst sælgende biler, og den nye version forventes at kunne levere et markant bidrag til Nissan Power 88, som er koncernens midtvejsplan, som dækker regnskabsårene 2011-2016.