Volkswagen DK er ikke bare navnet på Volkswagen personbilers hjemmeside på internettet. Det er for- og efternavnene på henholdsvis Golf, Golf Variant og Bora med attraktivt udstyr for mellem 33.000 og 35.000 kr., som sælges for 7.500 kr. Der er minimum 26.000 kr. at spare på specialmodellerne Volkswagen Golf, Golf Variant og Bora DK, der fås hos de danske Volkswagen-forhandlere fra den 19. marts 2003.

Golf og Golf Variant DK
Ud over det normale, righoldige standardudstyr har Golf og stationcar-udgaven, Golf Variant, fået aircondition, tre-eget rat med perforeret læder samt læderbetrukket gearknop, gearstangsmanchet og håndbremsearm, kopholdere for og bag, kromringe omkring instrumenteringen, metalblå/grå indlæg ved midterkonsol, askebæger og dørkontakter, baglygter i nyt design med hvidt blinklys, indfarvede stødprofillister og dørhåndtag. Interiørmæssigt er der nye sædeindtræk, Salo, i to farvekombinationer: sort med sortnistret midterbane eller sort med blånistret midterbane. Desuden er farveprogrammet suppleret med to nye farver: trendblå metallic og sølvblå metallic. Bilerne er monteret med et DK-logo på bagklappen.

Golf og Golf Variant DK har dermed merudstyr for minimum 33.500 kr., som sælges for 7.500 kr. Det vil sige, at kunderne sparer mindst 26.000 kr. Golf DK, der fås med tre eller fem døre, og Golf Variant DK er baseret på en Golf med basisudstyr. Det gælder også Golf 2,0, som normalt kun leveres i den mere omfattende udstyrsversion Trendline. Derfor har denne Golf en merpris for DK-pakken på blot 2.500 kr. Til forskel fra Trendline-modellen må man dog undvære sportssæderne. Priserne begynder ved 221.097 kr. for en tre-dørs Golf DK 1,4.

Golf DK og Golf Variant DK tilbydes i seks motorvarianter. Der er tre benzinmotorer med en slagvolumen på henholdsvis 1,4, 1,6 og 2,0 liter og en ydelse på 75, 105 og 115 hk samt tre dieselmotorer: 1,9 liters SDI med 68 hk og 1,9 liters TDI med henholdsvis 101 og 130 hk. Bilerne kan leveres med automatgear og Tiptronic-gear. Desuden kan DK-udstyret mod merpris suppleres med yderligere ekstraudstyr.

Bora DK
Også Bora DK er baseret på basisudstyrsmodellen, som er suppleret med sportssæder, tre-eget rat med perforeret læder samt læderbetrukket gearknop, gearstangsmanchet og håndbremsearm, kopholdere for og bag, kromringe omkring instrumenteringen, metalblå/grå indlæg ved midterkonsol, askebæger og dørkontakter, aluminiumliste ved indstigning, fjernbetjent centrallås, multifunktionsinstrument og tyverialarm, 16” stålhjul med fulddækkende hjulkapsel og 205/55 dæk, stødprofillister og dørhåndtag i bilens farve samt kromlister om kølergrill og sideruder. Sædeindtrækket er i nyt design, Salo, som fås i to farvekombinationer: sort med sortnistret midterbane og sort med blånistret midterbane. Det almindelige lakeringsprogram er til Bora DK udvidet med farverne trendblå metallic og sølvblå metallic. Et DK-logo er monteret på bagklappen.

Bora DK har merudstyr for over 35.000 kr., som udbydes til 7.500 kr., altså en besparelse på ca. 27.500 kr. Priserne begynder ved 264.996,- kr. for en Bora DK 1,6 liter med 105 hk.

Der er fire motorer at vælge imellem: benzinmotorer på 1,6 og 2,0 liters volumen med henholdsvis 105 og 115 hk samt to TDI-motorer, der yder 101 og 130 hk. Bilerne kan fås med enten automatgear og Tiptronic-gear, og der er mulighed for at kombinere DK-udstyret med yderligere ekstraudstyr mod merpris.

Stor sikkerhed og holdbarhed
Selv uden DK-udstyret hører Volkswagen Golf og Bora til klassens bedst udstyrede biler. Alle Golf- og Bora-modeller er således udstyret med blandt andet elektrisk rudeoptræk for og bag, fjernbetjent centrallås, el-spejle med varme, tripcomputer og tyverialarm. Hertil kommer sikkerhedsudstyr som fire airbags, ABS-bremser med elektronisk bremsekraftfordeling samt hovedstøtter og trepunktsikkerhedsseler ved alle fem pladser.

Typisk for Golf og Bora er også en gennemført ergonomisk indretning. Et multijusterbart rat og førersæde gør, at personer af enhver statur uden problemer finder sig til rette bag rattet. I Golf og Bora indretter førerpladsen sig efter føreren – ikke omvendt. Af øvrige kendetegn kan blandt andet nævnes helgalvaniseret karrosseri, der ikke bare yder passagererne en virkelig god beskyttelse, men også resulterer i en betryggende 12 år lang garanti mod rustgennemtæring.

Det attraktive tilbud på Volkswagen Golf, Golf Variant og Bora DK varer fra den 19. marts til september/oktober 2003, hvor Golf-produktionen stopper.