Volkswagen vil have endnu flere SUV’er på modelprogrammet. Derfor introducerer de nu Taigo – en Polo-baseret SUV-coupé med brasilianske aner, som skal lokke unge købere til med høj siddeposition og smart design.

Ligesom vi havde vænnet os til, at Volkswagen kun introducerer elbiler, løfter de nu sløret for endnu en crossover/SUV/højbenet familiebil. Navnet er Taigo, og den skal løfte Volkswagens tilstedeværelse i SUV-segmentet i minibilsklassen. Størrelsesmæssigt vil Taigo glide ind i modelprogrammet mellem T-Cross og T-Roc.

Familien fremtid – Volkswagen ID.4

Taigos claim to fame er design, som vi bliver lovet, er både dynamisk og emotionelt pakket rundt om et rummeligt interiør, der vil være udstyret med en stribe af innovative assistentsystemer og online infotainmentsystemer. Det skal lokke unge købere til – hvis ikke de allerede er hoppet over i en elbil.

Den brasilianske forbindelse
Så har du siddet derhjemme med et brændende ønske om at eje en crossover med den højere siddeposition, men som også samtidig har en sportsligere coupé-lignende silhuet – ja så er ventetiden snart ovre. Den nye crossover præsenteres til sommer, og markedsintroduktionen er planlagt til slutningen af 2021. Modellen skal produceres på Volkswagens fabrik i Pamplona i Spanien.

En appelsin i VW's turban - Volkswagen T-Cross

Der er ikke umiddelbart nogen indikationer på, at Taigo skal bygges med eldrift. I stedet lanceres den med de klassiske TSI-motorer, vi kender fra Polo. LED-forlygter bliver standard, sammen med digitalt cockpit og mange avancerede assistentsystemer.

Toyota Yaris Cross – en bybil til naturelskere

Taigo er baseret på crossoveren Nivus, som igen er en lettere strækket og trukket Polo. Den er udviklet i Brasilien, men bliver første brasilianske VW-model, som introduceres i Europa. En af forskellene mellem Nivus og Polo er, at bagagerummet er vokset fra 300 til 415 liter. Så det bliver spændende at se, hvor rummelig Taigo bliver, når designerne har fået lov at diktere med deres sporty coupé-design.