53.521 biler

Læs mere om Jaguar X-type her

Det er en simpel øvelse at holde styr på de forskellige versioner af Jaguar X-type, for den er kun produceret i en generation. Den fik dog et facelift i 2007, som blandt andet bød på en ny front samt nye sidespejle. Jaguar X-type er den eneste type Jaguar, som også byder på en serieproduceret stationcar version, også kendt som sportswagon.

Jaguar X-type er produceret og udviklet i den periode, hvor Jaguar var en del af Ford Company, og det resulterede blandt andet i, at Jaguar X-type delte platform med Ford Mondeo. Det placerer også Jaguar X-type i segmentet for firmabiler, D-segmentet, og det var selvfølgelig også i dette segment, at Jaguar X-type skulle vinde markedsandel fra blandt andet det tyske treløver BMW, Audi og Mercedes-Benz. Forhåbningerne var store til Jaguar X-type, som da også var den bedst sælgene Jaguar model igennem hele den årrække, hvor den blev produceret. Den formåede dog aldrig for alvor at true konkurrenterne, og det kan også ses på brugtbilsmarkedet, hvor udvalget af Jaguar X-type er forholdsvis begrænset.

Konkurrenter

Oplagte konkurrenter er Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-Klasse, hvis bilerne er fra samme periode.

Udstyr

Udstyrsniveauet er generelt højt perioden taget i betragtning. Ting som fuldautomatisk klimaanlæg, fartpilot og parkeringssensor er blandt andet standrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indlæser..