Solen skinner, og foråret er på vej – kør det i møde i en topløs sommerbil. Vi har fundet fem cabrioleter, som kan give dig den rigtige kulør og et smil på læben til under 90.000 kroner.

Marts har indtil videre skinnet på os, og inden vi har set os om, er det forår og på tide at støve søndagsbilerne af. Nogle foretrækker sportsvogne eller motorcykler, men hvorfor ikke hilse solen velkommen i en charmerende og topløs bil. I den anledning har vi fundet fem lækre cabrioleter, som koster langt under 100.000 kroner.

Alfa Romeo Spider – 69.900 kroner

Den smukke og specielle Alfa Romeo Spider burde være på en hver gentlemans ønskeliste – også selvom man ikke har en bungalow med havudsigt over Middelhavet. Internt har den modelkoden 916, men det vigtigste, du skal vide, er, at den har forhjulstræk, stik imod Alfa-logik. Det betyder nu ikke det store for køreegenskaberne, som stadig er underholdende. Men det er designet, der er grunden til, at vi for alvor elsker Alfa Romeo Spider. Det er skabt af Pininfarina, og har en distinkt kileform, specielt her i spiderversionen.

150.000 kroner – hvor meget sportsvogn kan du egentlig få?

Bilen her lader til at være rimelig velholdt, og selvom kilometertallet er højt, er det ikke katastrofalt højt og burde ikke være et problem, når alle service er overholdt. Så det er bare at pakke solcremen og nyde den italienske skønhed.

Fiat Barchetta – 89.500 kroner

Her har vi fat i endnu en kommende (måske) italiensk klassiker – Fiat Barchetta, som om muligt er endnu mere køreglad end Alfa Romeo Spider. Det er ret imponerende, når man tænker på, at bilen er baseret på en Punto, og trækket er på forhjulene. Ikke desto mindre er den sjov, og med toppen nede, kan du næsten fornemme den blide varme fra en toskansk sommervej – også selvom du bor udenfor Ringsted.

Power på tilbud – her får du flest hk for pengene

Motoren er ikke specielt overbebyrdet, for den 1,8-liters motor yder 130 heste, og således rundes 100 km/t først efter 8,9 sekunder. I alt blev der produceret omkring 58.000 biler, men bilen her er en del af en begrænset serie. Det behøver du ikke lægge så meget i. Til gengæld er det godt at vide, at bilen har kørt bare 126.000 kilometer, og leveres både nysynet og nyserviceret, så du tænkte mindre på reservedele og mere på DMI.

Mazda MX-5 – 89.900 kroner

Der findes ikke en mere klassisk topløs sportsvogn end Mazda MX-5 – verdens mest solgte sportsvogn. Til 100.000 kroner kan du finde både anden generation, kendt som NB, eller som her NA – den ægte MX-5 i entusiasters øjne. Desværre er det med den lettere slappe 1,6-liters motor med 90 hestekræfter, som var en spare-variant, da den blev introduceret. Det ændrer ikke på, at MX-5 efterhånden har et klassisk design, og den lille roadster er præcis lige så sjov at køre, som den ser ud.

Den dansende frisør - brugttest af Mazda MX-5

Bilen her er fra 1997 og har kørt 163.000 kilometer, og så lader den til at være ret velholdt. Så det er bare ud og klappe taget ned, og ud på den nærmeste forladte sognevej.  

Peugeot 205 Cabriolet – 69.800 kroner

Sammen med den originale Golf Cabriolet er Peugeot 205 Cabriolet gået hen og blevet lidt af en kultbil – specielt når den stiller i en sommergul lakering som bilen, vi har fundet. Det er en 1,4 med sølle 75 heste, så du skal ikke have travlt, men det er heller ikke det, 205 Cabriolet handler om, for køreegenskaberne er noget mere blævrende uden et tag, der kan stabilisere. I stedet skal der pakkes en kold hvidvin og ternet dug og pege snuden mod nærmeste solnedgang. Og på vejen kan du så glæde dig over, at bilen her kun har kørt 155.000 kilometer, og så kan det gule lyn blive din for under 70.000 kroner.

Peugeot 306 Cabriolet – 49.990 kroner

Vi snupper lige endnu en Peugeot, for vi kan ikke stå for denne 306 Cabriolet. Den er velholdt, og den har kun tidligere haft en enkelt ejer. Bilen er fra 1998 og har kun kørt 100.000 kilometer.

Designet af 306 Cabriolet er skabt af Pininfarina, og det holder stadig i dag med de stramme og lettere kantede linjer. Den 2-liters benzinmotor med 135 heste er ikke nogen raket, men det er også ok, for 306 Cabriolet er bedre til at trille afsted med toppen nede, mens man mentalt drømmer sig til Middelhavet.

Suzuki Samurai – 69.800 kroner

Her har vi måske dagens mest charmerende bil, for en Suzuki Samurai vækker opsigt og smil overalt, hvor den kommer frem, og til forskel fra de fleste moderne SUV’er, kommer en Samurai faktisk frem. Det er en ægte lille offroader, og det er en del af charmen, og praktisk når du har pillet kalechen af, og kører ud på de brede strande på Rømø.

Suzuki Jimny Van har mistet bagsæderne, men beholder charmen

Du skal dog ikke regne med, at Samurai er en raket. Den 1,3-liters motor yder 64 hestekræfter, til gengæld er den solid, og tandremmen på denne bil skulle være skiftet i 2020. Generelt er det en solid og simpel bil, hvor rust kan være et af de største problemer. Og denne bil fra 1991, som har kørt 256.000 kilometer, er tidligere undervognsbehandlet, men hold den fra saltvandet på Rømø.