Fords nye Grand C-MAX er perfekt til storfamilien. Den er et resultatet af utallige interviews med moderne børnefamilier, tilsat fremsynet design- og ingeniørkunst samt den nyeste Ford-teknologi. Og så er Grand C-MAX bygget på samme platform som den 5-sæders lillesøster, Ford C-MAX. Begge udgaver af C-MAX har høstet megen hæder for køreegenskaber og komfort og er kåret til Årets Bil i Danmark 2011.

Den nye Ford Grand C-MAX lander hos alle landets Ford-forhandlere lige efter nytår. Ankomsten fejres med Åbent Hus i weekenden den 8.-9. januar.

Grand C-MAX adskiller sig først og fremmest fra den almindelige C-MAX ved netop at være GRAND. Den er både højere og længere – og er, som den første Ford personbil nogensinde, udstyret med dobbelte skydedøre. Yderligere fås den med syv sæder. De rummelige former tager sigte på storfamilien eller familien der har behov for lidt ekstra plads.

De dobbelte skydedøre er en nyudvikling, der giver markant lettere adgangsforhold for både passagerer og bagage, især under snævre parkeringsforhold. Der er også tænkt på adgangsforholdene indenfor, idet et nyt sæde-system gør det nemt at fjerne midtersædet og dermed lette adgangen til de to bageste sæder. Disse kan i øvrigt lægges fladt ned og dermed give ekstra plads til bagage.

På trods af Grand C-MAX’ens større mål er brændstofforbrug og CO2-udledning kun marginalt højere end hos lillesøsteren. Det skyldes udbredt anvendelse af letvægts-stål og et ydre design, der tilgodeser så lav vindmodstand som muligt.

Sammen med lillesøsteren er Grand C-MAX tillige den første model med Fords nye 1,6 liters EcoBoost benzinmotor med direkte indsprøjtning og turbo med henholdsvis 150- eller 182 hk. Den har 6-trins manuel gearkasse mens Fords automatgear med dobbeltkobling, PowerShift, er en valgmulighed til flere af dieselvarianterne.

Ford Grand C-MAX kan fås i to udstyrsversioner – Trend og Titanium. Motorprogrammet spænder over hele ni forskellige varianter af diesel- og benzinmotorer.

I lighed med Fords øvrige modeller er interiøret i Fords nye store familiebil allergitestet af det uafhængige, tyske certificeringsinstitut TÜV.

Grand C-MAX byder på en række nye funktioner og teknologier som for eksempel semi-automatisk parallel-parkering, ’Blind spot information system’, selealarmer på alle sæder, el-betjent børnesikring i bagdørene og el-betjent bagklap. I lighed med andre Ford-modeller er der også mulighed for fuldt integreret telefoni og navigation fra egen smartphone.

Den trådløse Bluetooth-teknologi, som er standard på alle modeller, giver mulighed for håndfri kommunikation under kørsel. Som ekstraudstyr kan systemet opgraderes til også at give adgang til et komplet og præcist GPS-system, der afvikles via bilens højttalere og på en skærm, centralt placeret i instrumentpanelet.

Ford Grand C-MAX kan, i lighed med lillesøsteren, pryde sig med de maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s crash-test og er dermed en af de sikreste familiebiler på markedet.