Audi

Audi med solceller i taget

| Kristian Klarskov

Solceller integreret i taget på bilen bliver måske snart en realitet hos Audi da de sammen med Alta Devices samarbejder om at integrere tyndfilmssolceller i panoramaglastag på diverse Audi modeller. Samarbejdspartnerne har en målsætning om at generere solcellestrøm og dermed forlænge elbilers rækkevidde. I slutningen af 2017 præsenteres den første prototype.

I første omgang vil Audi og den kinesiske solcellespecialistvirksomhed, Hanergy, integrere de solcellefolier, som produceres af datterselskabet, Alta Devices, i et panoramaglastag. Fremover skal næsten hele tagarealet være forsynet med solceller. Den genererede strøm løber ind i bilens ledningsnet og kan eksempelvis forsyne klimaanlægget eller sædevarmen med strøm – et effektivitetselement, som har direkte indvirkning på en elbils rækkevidde. ”For vores kunder spiller elbilers rækkevidde en afgørende rolle. Vi vil indføre en innovativ solcelleteknologi i vores elbiler, som forlænger rækkevidden og samtidig er bæredygtig”, siger Audis indkøbsdirektør Bernd Martens.

I fremtiden skal solcellestrømmen endda kunne anvendes til direkte opladning af batteriet til bilens drift. ”Det ville være en milepæl på vejen mod bæredygtig, emissionsfri mobilitet”, udtaler Bernd Martens.

Innovative solceller leverer den grønne strøm. De har en virkningsgrad på over 25 procent og er ekstra tynde og fleksible. Desuden fungerer de også rigtigt godt ved svage lysforhold og høje temperaturer. Solcellerne produceres af Alta Devices i Californien.

”Samarbejdet med Audi er Alta Devices’ første partnerskab med en premiumbilproducent. Vi kombinerer vores permanente teknologiske fremskridt inden for solcelleteknologi med engagementet hos Audi for at opnå bæredygtig mobilitet. På den måde vil vi i fællesskab skabe fremtidens solcellebil”, siger Ding Jian, som er Senior-Vice-President hos Hanergy Thin Film Power Group Limited, CEO hos Alta Devices, Inc. og co-projektleder for forsknings- og udviklingsprojektet fra Audi og Hanergy.

Det er ikke første gang, at solceller bliver en integreret del af bilens tag. Bl.a. har danske Henrik Fisker brugt samme koncept til sin Fisker Karma, hvor solcellerne bl.a. hjalp til med at generere strøm til bilens klimaanlæg.

Audi på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Audi 80 2,0
NYHED
7.400 kr.
Audi 80
2,0
Tinglev
444.000
1991
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Audi A4 2,0 TDI Multitr. 150HK 8g Trinl. Gear
PRIVAT
219.000 kr.
Audi A4
2,0 TDI Multitr. 150HK 8g Trinl. Gear
8450 Hammel
135.000
2015
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Audi Q7 3,0 TDi 272 quattro Tiptr. Van
NYHED
389.000 kr.
Audi Q7
3,0 TDi 272 quattro Tiptr. Van
Taastrup
67.000
2015
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev