Audi er nu klar med de første billeder af deres Q8 Concept. Bilen som skal danne grundlag for den kommende Q8, der forventes lanceret i 2018.

 

Ifølge Audi så står Q8 for prestige og sportslighed og kombinerer SUV-typiske pladsforhold med en coupés emotionelle linjeføring. Med konceptbilen giver Audi samtidig et fingerpeg om det fremtidige designsprog.

 

Mange elementer minder om Audi Ur-quattro fra 1980’erne, herunder den meget lave og samtidig meget brede C-stolpe samt de kraftige, bredere skuldre over hjulene. Til trods for den lave taglinje har konceptbilen rigeligt med plads til fire personer og bagage til en længere køretur. Lange, spændte linjer giver interiøret en sportslig og samtidig elegant atmosfære. Det nye betjeningskoncept fungerer ved hjælp af store touchscreens suppleret med den nyeste udgave af Audi virtual cockpit og et avanceret head-up-display. Sidstnævnte gør brug af intelligent augmented reality-teknologi, hvor de virtuelle visninger smelter sammen med den virkelige verden. Eksempelvis vises en navigationspil på samme position som en rigtig pil på vejen. Smart!

 

Når det gælder drivlinje og undervogn, anvendes der topmoderne teknologier fra serieproduktionen. Den kraftfulde og samtidig yderst effektive plug-in-hybriddrivlinje i Audi Q8 Concept leverer en systemydelse på 449 hk (330 kW) og et drejningsmoment på 700 Nm. Det permanente firehjulstræk quattro overfører alle kræfterne til vejbanen, og luftaffjedring og keramiske bremseskiver fuldender teknikken.

 

Hvor meget produktionsmodellen kommer til at afvige fra Q8 Concept vides af gode grunde ikke. Men, vi kan da håbe på, at det ikke er særlig meget, for her er da en Audi der skiller sig ud fra mængden og viser at Audis designteam har styr på de futuristiske linjer.