Audi V6-dieselmotorer opfylder nu EU 4 emissionskravene

Audi fejrer, at der er blevet produceret 500.000 eksemplarer af TDI V6-motoren bare seks år efter, at denne type motor blev introduceret i 1997. Samtidig med denne begivenhed meddeler Audi, at TDI V6-motoren nu opfylder EU 4 emissionskravene, som først træder i kraft i januar 2005. Fordelene ved overgangen til EU 4 er en forbedring af agilitet, en god respons på acceleration og et forbedret brændstofforbrug.

For biler, som Audi A4, Allroad quattro og A6, der befinder sig i den øvre mellemklasse og luksusklassen, er en halvering af emissionerne – som er forudsætningen for overgangen fra EU 3 til EU 4 klassen – meget svære at opfylde på grund af bilernes høje vægtklasse. For at få emissionerne ned på EU 4 niveau, har Audi foretaget omfattende ændringer af topstykket, en udvikling af forbrændingsprocessen og yderligere forbedringer af højtryksindsprøjtningssystemet. De 16 V6-dieselversioner i Audi A4, Allroad quattro og A6 råder over EOBD (European On Board Diagnostics). Denne teknologi garanterer en permanent overvågning af de komponenter, som har indflydelse på udstødningsemissionerne, og har desuden et avanceret selvdiagnosticeringssystem.

Der er flere forklaringer på, at Audis V6-dieselmotorer kan opfylde de strenge EU 4 emissionskrav. En meget vigtig er introduktionen af en køler til de tilbageførte udstødningsgasser, som desuden reguleres af et elektronisk styret gasspjæld. Derved reduceres mængden af kvælstofdioxid.

At Audis V6-dieselmotorer er rykket op i EU 4 emissionsklassen, får ingen indflydelse på priserne.